Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
2004 sigorta girişi ve %80 raporla ne zaman emekli olabilirim?
[SIZE=1][SIZE=3][SIZE=5][SIZE=2]Merhaba Bülent Bey benim başıma da böyle birşey gelmişti sanırım.
sgk 2004 girişim var 547 gün 2011 de bağkur başladı 3420 gün ( toplamda 3967 gün olmuş )
2015 yılında da böbrek nakli olmuştum ve 2016 da rapor almıştım yüzde 80
sgk ya gittim 4320 gün gibi birşey dedi kanıtlaman lazım falan birşeyler birşeyler acele acele konuşuyorlar çok da duramadım çıktım anlamadım birşey yani yüzde 50 ve üzeri olunca böyle böyle falan.
Sizce benim durumum farklı mı ne yapmalıyım ben de mi müdür beye danışsam acaba[/SIZE][/SIZE][/SIZE][/SIZE]
emekliliği hak etmiş durumdasınız. 5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvurabilirsiniz. Sizi hastaneye sevk ederler. Rapordaki oran %60 ve üzeri olduğunda erken Yaşlılık emekliliğiniz onaylanır.
Çok teşekkür ederim Bülent Bey. 3960 günümü doldurdum 1 hafta önce
ben de bunu defalarca görevlilere söyledim ama 2004 den başlamış sigortan diyor vs. bu maddeyi okudu hep bana ıspatlaman falan lazım diyor hiçbir şey de anlamadım ve ilgilenmediler de düzgünce oysaki doğustan da rahatsızlıklarım var ama 2016 da raporu almışsın diyor ne alaka anlamadım raporum süreki zaten tekrar mı rapor çıkartmam gerekiyor Bülent Bey sevk etmeleri demek o anlama mı geliyor
bir de eğer sevk ederker 10 ay sonra sonuç çıkar dediler ne yapmaya çalışıyorlar anlamadım
Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce 25 inci maddenin ikinci fıkrasına göre malûl sayılmayı gerektirecek derecede hastalık veya engeli bulunan ve bu nedenle malûllük aylığından yararlanamayan sigortalılara, en az on beş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3960 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla yaşlılık aylığı bağlanır.
önce malul mu olmam gerekiyor anlamadım ki
2004 sgk girişim var 547 gün
2011 de bağkur girişim var o sayıyı unuttum ama toplayınca 3960 ı geçiyorum
Sizce birdahaki gittiğimde ne demeliyim Bülent Bey? Sevk ederiz ama 10 ay falan sürer diyorlar bunu kabul mu edeyim
çok teşekkürler Bülent Bey kendimi sevk ettirmeye başardım ama öncesinde en yakın tarihten bir araştırma hastanesinden engelli raporu adı altında bir randevu aldım ben de o hastaneye sevk edin beni dedim tamam dediler bir imzalı kağıt verdiler
Sonrasında sanırım işe giriş öncesi yüzde 60 engelli olduğuma dair bir belge verme gerekiyor sanırım ki sonra da engelli emeklilik için haber bekleyeceğim doğru mudur? ya da bu süreçte neye dikkat etmeliyim
Hayır,i bir yazı vermeyeceksiniz, öncesi-sonrası diye bir şey yok. Hastanede rapor sürecini tamamlayacaksınız, hastane raporu sgk'Ya gönderecek, sgk size "durumunuz maluliyeti gerektirmiyor" diye yazı gönderecek, siz de "o zaman beni elinizdeki %40 üzeri raporuma istinaden 5510 28'e göre Yaşlılık emeklisi edin" diyeceksiniz. Onlar da emekli edecek
Anladım gibi teşekkür ederim yani haftaya hastaneye gittiğimde tekrardan heyete gireceğim. yüzde 80 raporum vardı ama işe giriş tarihim 2004 idi onun öncesine bakacaklar dimi? yüzde 60 üzeri çıkarsa 3960 dan faydalanabiliyorum doğru mudur? bir de heyete girerken belirtmem gerekir mi engelli emekli olacağım o yüzden geldim diye malulen emekli yapmasınlar beni sonra ondan sıkıntıdayım
Çok teşekkür ederim Bülent Bey ve merakla beklediğim yazı geldi.
Malüliyet talebi diye başlıyor
vs. vs. çalışma gücünüzün en az yüzde 60 kaybettiğinize , yardıma muhtaç olmadığınıza, kontrol muayenesi gerekmediğine karar verilmiştir diyor ilk paragrafta
malullük aylığı bağlanabilmesi için ticari faaliyetleri sona erdirip formu doldurun diyor ve borcunuz var ise ödeyin vs.
Şimdi ben o sizin dediğiniz yani 5510 28 madde yi mi söyleyeceğim? malul tespiti yapılmış yüzde 60 çıkmış
Ben çünkü malulen emekli olmak istemiyorum yaşlılık aylığı ya da engelli emeklilik mi ne deniyorsa işte onu almak istiyorum diyeceğim dimi? doğru mu anladım acaba Bülent Bey
Teşekkür ederim Bülent bey ama artık o kadar çok yoruldum ki malulen emekli olabilirsin dediler tamam dedim ben de yoksa 1 sene daha beklesem engelli emeklilik oluyormuş ama maaşı düşük olur 1000 tl olur dediler ben de malulen olayım bari napayım dedim. En azından işyerini kapatıp babamın adına yaparım dedim. Hayırlısı artık
Peki son birşey daha soracağım Bağkurdan malulen emekli olunca işyeri açabilir miyim ilerleyen zamanlarda? sgk başlangıç 2004 idi ama bağkur bağlangıc 2011