Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004 sigorta girişim ve 3624 pirim günü ile emeklilik şartlarım nedir?

Mihrimah-İstanbul

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1/06/2004 sigorta girişim var 3624 gün pirim ödemem var. 2015 te rahim ağızı kanseri geçirdim. Lenflerim alındı. Işın ve kemoterapi tedavisi gördüm. 6 ayda bir kontrolüm var. Panikatak ve anksiyete bozukluğu , depresyon rahatsızlığım var yıllardır ilaç kullanıyorum. Troit rahatsızlığım var ve ilaç kullanıyorum.Malülen emekli olabilir miyim?

Mihrimah-İstanbul

Merhaba,malulen emeklik için öncelikle SGK emeklilik servisine başvurmanız gerekiyor.İlgili servis sizi bir hastaneye sevk ederek maluliyetiniz hakkında bir rapor talep ediyor ve sevk edilen hastane hakkında ilgili raporu yazıyor.Maluliyet raporunuz tamamlanınca SGK kurumuna gönderiliyor.SGK kurumu bu raporu kendi sağlık kurulunda inceliyerek onaylıyor.Bu şekilde malulen emeklilik hakkı elde etmiş oluyorsunuz.

Malulen emeklilik tespit yönetmeliği adı altında malulen emeklilik şartlarını poliklinik başlıkları altında topladıkları yakşalık 180 sayfalık bir ek döküm vardır.Bu tespit yönetmeliğine göre doktorlar işlem yapıyorlar ve bu tespitin olup olmayacağını hastane doktorları ve SGK sağlık kurulu heyeti karar veriyor.Buradan şu olur demek mümkün değildir.Ancak kararınızı uygulayabilirsiniz.

Bahsettiğim raporu internete yazarak döküme oluşabilirsiniz.Birebir yönetmeliğin adını yazdım.

Malulen emekliliğin asıl ve önemli konusu yönetmelikte yazan hastalıklara baktığınızda tek tek yazılması olduğunu göreceksiniz.Çünkü malulen sağlık raporlarında engel oranı olmaz.Sadece rahatsızlığın olup olmaması gibi net bir çizgi vardır.Buda hastalığınız tek başına malulen emekli olma şartını karşılaması lazım.Birden fazla hastalığın değil,bir hastalığınızın malulen emeklilik tespit listesinde yazıyor olması gerekiyor.

Saygılar.

Üst Alt