Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004 sigorta girişim ve 3954 gün primim var. Ama emekli olamıyorum!?

caglary

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar 3954 günün s.g.k var normal şartlarda 1 sene 2 ay sonra emekliyim
fakat 20 yıllık sigortalılk süreci isteniyor o zaman daha 9 yılmı var
işe giriş okuldan 01.09.1994 ama sayılmıyor. aktif olarak hizmet başlangıç süresi 19.03.2004 yılı

yani emekli olak için 9 yıl yıl beklicez hani engellilerde beklemek , yaş yoktu 2009 dan önce s.s.k.girişim olsa emekliydim 1994 okul girişim var ama sayılmıyor ne önemi kaldı ki

caglary

Evet yaş şartı yok zaten, siz yaşı değil hizmet sürenizi tamamlamak için bekleyeceksiniz.
Ve bu haktan faydalanabilmek için de vergi indirimi hakkınız olması gerekmektedir.

bülent bey iyi günler .19.03.2004 ilk tescil kaydım.3954 gün s.g.k. pirimim var okuldan girişim 1994 fakat sayılmıyor biliyorumvergi indiriminden yaralanıyorum.ama bizden sigortalılk süreci istiyorlar, neden anlamıyorum üstelik s.g.k giriş tarihinden sonra 20 yıl bizim diğer arkadaşlarımızdan farkımız ne oluyor yani normal insanla engelli insanın arasındaki fark nerde.ben pirimimi doldurmuşum emekliliği hakediyorum ama normal insanlarda yaş bizde sigortalılık süreci bekliyoruz. ayrıca pirim doldurduktan sonra emekliliği istemek zorundayım çalışmaya devam ettiğim sürece emekli olana kadar her geçen gün emekli aylığı düşüyor.diyelim pirimim dolduğunda sigortalılık sürecini bekliyelim maaş bağlanana kadar pekş emekli olanakadar para nerden gelecek tek başıma yaşayan biriyim bu sürede emekli olana kadar açmı gezelim kusura bakmayın bülent bey bana bilgi veririmisiniz.saygılar

caglary
Emeklilik için yaş şartı aranması ile hizmet süresi aranması aynı şey mi sizce?
Siz 20 yılda emekli olabileceksiniz, ama 20 yaşında sigortalı olan sağlıklı biri 40 yılı doldurmadan emekli olamayacak.
O 20 yıl için malesef yapacak bir şey yok.

ufuk bey eni anlamadınız neyse sorun değil çözeriz

Üst Alt