Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
2004 sigorta girişim ve %59 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?
husepa Engel oranınız ve ilk Sigorta başlangıcına binaen, 20 yıl hizmet süresi ve 4400 gün prim ödeme şartına tabisiniz.Henüz şartları tamamlamadığınız için,Emeklilik müracaatında bulunamazsınız.
ben ozel sektorde calisiyorum revami bu bize arkadas benim sag kolum yok solda iki parmak yok bana 59 oran vercekler bu adaletmi sizce dusurulsun 3600 istense herkes faydalanir ozel sektoru calisan bilir benim gibi calicamiyanlar allah kolaylik versin arkadas......
Maalesef durum bu husepa.Allah kolaylık versin.Şu durumda emeklilik için 2024 yılını beklemek ve bu süre zarfında,800 gün daha prim ödemeniz gerekiyor.3600 günle emekli olmanız için engel oranınızın %80 veya üzerinde olması,yani 1.dereceden vergi indiriminizin bulunması gerekmekte.
kardeş bende senin gibi bu emeklilik konusunda çok isyan ediyorum çünkü bariz hak kaybı ve dezavantajı var ve ne hikmetse hiçbir engelli bu konuda ağzını açıp cümle bile kurmuyor aşağıdaki linki okuyup nasıl hakkımızın gasp edildiğini daha detaylı anlayabilirsin
ben kendimce bu mevzuyu ilgili milletvekillerine bu yazıyı gönderdim bimere yazdım ama sonuç tek başıma oldugumdan çıkmıyor
sizde isterseniz bimere ya da milletvekillerine mail atabilirsiniz
Yazik yazik sen savunmicaksin ben savunmicam engelli olarak calisiyosun benim tazminat hakkimda yok ne yapalim isyan etmiyelim arkadas ozel sektor vermiyo tazminatimimizi patron diyo sgk dan yazi getir tazminatini aldiyo benimde primim yetmiyo sgk girisi eski degil bumudur arkadas adalet
2008 den sonra işe girseydin girenler günleri daha düşük, oranlarla daha yüksek derce alıyorlar... millete emeklilik yaşı denk geldi günleri dolduğu halde yaştan dolayı emekli olamıyorlar, yargıtay onlara siz hak etmediniz deyip emekli etmiyor yaş bekletiyor...
peki bizlerde neden bu tür haklardan yararlanmıyoruzzzzzzz... bizlerde o yasa çıktığı zaman emeklilik hakkımız yoktu...
böyle bir şey olsa husepa[FONT=sans-serif] sen yeni rapor alsan kesin %60 alırsın...
[/FONT]böyle bir şey olsa husepa[FONT=sans-serif] sen 15 yıl 3700 günle belkide emekli olabilirsin....
[/FONT]bu konuyu oturan boğaya gönderin ben bilmiyorum göndermeyi tanıdığı veya danışacağı birileri vardır kesin ....
arkadaşlar bu videoyu izleyin ne demek isteğimi anlarsınız https://www.youtube.com/watch?v=-xcbwCqyf84 3.23 dk kadar izleyin....