Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004 SSK, 2010 memur girişim ve %50 raporumla emeklilik şartlarım nedir?

Hüseyin31

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba ufukbey kalp kapağım doğuştan rahatsız olduğu için kalp kapağı protezi sonrası %50 engelli oldum raporum sürekli ve hastalığım kalıcı maalesef. Askerlikten muaf oldum. Vergi indirimine başvurdum vergi indirimi maliye sağlık kurulunca onaylandı.
2004 ssklı olarak çalışmaya başladım 2010 yılında engelli memur kadrosundan memur oldum. 2020 halen memurum. Emekli sandığından emeklilik şartlarrım neler hangi maddeye göre uygulanır, Emekli sandığı sağlık kurulu engel oranımı düşürür mü hastalığım iyileşme durumu yok ve raporum sürekli?
Şayet emekli sandığı böyle bişey yaparsa diye herkes gibi bende endişe ediyorum, öyle bir durumda emekli sandığından istifa edip 20 yılı tamamlayarak sskdan 2008 öncesi hizmetim olduğu için vergi indirimim olduğu için vergi indiriminden emekli olabilirmiyim vergi indirimim 2008 öncesi girişli olduğum için yani tekrar ssk sağlık kuruluna sokar mı yoksa vergi indirimim 2008 öncesi hizmetim olmasından dolayı sağlık kurulundan muaf olurmuyum? Sizce nasıl olur nasıl bir yol izlemeliyim.

Hüseyin3 merhaba.
%50 rapor ile 4C den emeklilik şartlarınız 16 yıl 4320 gündür.
Oran %40-49 arasına düşerse bu sefer şartlarınız 18 yıl 4680 gün olur.
Eğer mevcut vergi indiriminiz ile 4A statüsünden emekli olmak isterseniz son 7 yıl içinde 4A primlerini baskın hale getirmek için en az 1261 gün 4A lı olarak prim yatırmak zorundasınız. Bu da hiç ara vermeden en az 3,5 yıl demektir.
Bu yolu seçtiğinizde evet tekrar rapor istenmez. Mevcut vergi indiriminiz ile emekli olabilirsiniz.

Peki ufukbey emekli sandığı sağlık kurulundaRaporumun noter onaylı süretini göndersem kabül ederler mi, illede aslını göndermek zorunluluğumuz var mı? Şayet gönderdiğim raporumda bir olumsuzluk olursa, raporumun aslını geri Dilekçeyle iade isteyebilirmiyim/ alabilirmiyim. Emekli sandığından olumsuz durum olursa Ssk dan vergi indirimim ile emekliliğe başvuracağım için aslı tekrar lazım olacak onun için sordum saygılar

1)Emekli sandığı sağlık kuruluna Emeklilik için raporun aslının gönderilme zorunluluğu varmı? Noter onaylı Suretini göndersem kabül ederler mi?

2)Engelli raporumun aslını gönderdiğimde Emekli sandığı Sağlık Kuruluna, Allah korusun cümlemizi olumsuz bir durum Olursa Red gibi(engelli raporumun iadesini talep edebilirmiyim/ aslını Alabilirmiyim?

O detayları kurumunuz ile görüşün, farklı uygulamalar olabiliyor.

Hüseyin3

Bence noter nüshasını gönderin. Baktınız ki sorun çıkarttılar, o zaman orijinali gönderirsiniz.

OturanBoğa iş çok uzuyor, hoop en başa dönüyorlar, birinin dediği öbürünü tutmuyor.

Ufukalp

Doğrudur. Ben de bilemedim. Yasal olarak noter nüshası orijinal sayılır. Ama kurumda biri buna arıza çıkartırsa, dediğin gibi, dön başa! Sormak en iyisi.

OturanBoğa
Türkiye'de bürokrasinin en büyük sorunu kesinlikle çoğu şeyde standart uygulama olmamasıdır.

Emekli sandığı Sağlık Kurulu Engelli Rapor iade talebi hakkında

Peki raporda sağlık kurulu olumsuz bir durum nedeni ile red %40 altına düşerme gibi bir durum olursa Engelli raporumun aslını iade alabilirmiyim iade ederler mi? Etmeleri gerekir diye düşünüyorum ama sizce?

Hüseyin3

Şansınızı denersiniz ama çok zor. O raporu aldığınız hastaneden temin etmek daha kolaydır.

Ufukalp
çok dogru bir şeye degindiniz bu herşeyde böyle 2022 maaşı, doktorların tutumu evde bakım maaşı v.s herşeyde bu böyle daha dogrusu memurlar bu hale getiriyor bürokrasi yani

ufuk bey. ben devlet memuruyum. 4200 gunum. 2005 girisliyim. engelim yuzde 93. ne zaman engelli erken emekli olabilirim. lutfen cvp verirseniz sevinirim. saygilar

Ufukalp

ufuk bey tekrar rapor istenmez kısmını anlamadım hangi şartlarda istenmiyoru kamuyu bırakıp 4a geçersek mi

dr.erdal
Engeliniz doğuştan mı, göreve engelli kontenjanından mı başladınız, ya da ikisi de değilse ise başlamadan önceki bir tarihe ait en az %40 ve üzeri bir raporunuz var mı ?
muhendis3232
Alıntıladığınız cevabım kişiye özeldir. Söz konusu arkadaşın memuriyet öncesi 4A statüsünde primleri ve o süreçte alınmış olan sürekli vergi indirimi mevcut.
Emeklilik son 2520 primin fazlası hangi statüde ise o kurumdan olur.
Arkadaşın sigorta başlangıç tarihi 2008 öncesine ait, 4A statüsünde çalışırken hak ettiği sürekli vergi indirimi de var.
Bu arkadaş memuriyetten ayrılıp 4A statüsünden emeklilik şartlarını sağlarsa mevcut sürekli vergi indirimi olduğu için kendisinden herhangi bir rapor falan istenmez. Çünkü 1 Ekim 2008 öncesi sigorta girişi olan 4A lıların emekliliği vergi indirimi şartına bağlıdır.
Konunun memuriyetten (4C) emeklilik ile bir ilgisi yoktur.

Üst Alt