Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004 ssk, 2016 memurliyete başlangıç ve %45 raporla ne zaman emekli olabileceğim?

FK1986

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Jeans 2 ben 2004 sigorta girişim 12 yıllık sigorta var 2016 yılında engelli memur oldum ne zaman emekli olabilirim ve kaç para maaş bağlanır suan ki durumda

%45 rapor var sürekli vergi indirimde var

18 yila tabisiniz 6480 iş gunu hizmetinuzin olmasi lazim daha alti yiliniz var 6 yil sonraki derece kademenizi verirseniz maasinizi net hesaplayabilirim

Ben devlet dairesine engelli olarak girdim 5400 prim 15 yıl toplam çalışmış olmam gerekiyor senin söylediğin 2008 sonra sı olanlar için geçerli emekli Sandığı nı aradım 2004 sigortalı olduğumdan 15 yıl 5400 gün gerekiyor

Mutlu engell iyi arayıp bilgi alabilirsiniz.02122315658

FK1986

Pardon kardeşim evet dogru soyluyorsun senin durumundaki biriyle mesajlastigim icin karisiklik oldu ..ayrica benim bilgi almama gerek yok yillarca personel sefligi yaptim ayrica engelli statusunde yeni emekli oldum..olayi bizzat yasiyorum yani ..senin emekli maaasini benden daha net kimse hesaplayan olamaz..ama seninkini hesaplamiyacagim başının çaresine bak...:))

Son düzenleme:
Halalalala yolun açık olsun ozaman

Yeni hayatında başarıların devamını temenni ederim jeans42

Teşekkur ederim..darisi senin basina..Allah hastaligina sifa versin

FK1986

Emeklilik kriterlerinin belirlenmesinde önemli olan ilk sigorta başlangıcı değil. Önemli olan ilk memuriyetin ne zaman olduğu...

(gün/ay/2004 +) 18 sigortalılık ve (ssk + memuriyet vs. toplamda) 6480 gün primle emekli olacaksınız. Yani 2022 yılında emeklisiniz.

merhaba. girişim 2005 yılı skk lı olarak kamu kurumu.
memuriyet 2011 yılı devam ediyor. ne zaman emekli olabilirim ve özellikle emekli maaşım ne kadar olur ?

engelsizgs ben bu işten hiç birşey anlamadım en güzeli hizmet birleştirmesi yapıp personel ŞEFİNE sorucaksın
engelsizgs bide jeans42 beyfenfendiye sora bilirsin bilgili çünkü mutlu engelli bölümünü aradım jeans42 verdiği gibi bilgi veriyor emekli Sandığı farklı bilgi veriyor kafam çok karıştı

engelsizgs

Rapor oranı kaç? Ona göre gün/ay/2005 + aşağıdaki tablo kriteri:

2008_sonrasi.PNG

OturanBoğa,

Rapor yüzde 45. işçi olarak girişim 01.06.2005 memuriyete geçişim 2011 de. teknik hizmetler sınıfındayım. emekli maaşım ne olur ?

Ufukalp

hocam benimde daha önceden aldığım sürekli vergi indirimi raporum var. ben emeklilik zamanım geldiğinde dilekçeyi verdikten sonra sgk beni tekrar rapor almam için yönlendiriyor mu ? yoksa sürekli vergi indirimim var diye direk emekliye ayırıyor mu ?

engelsizgs

1 Ekim 2008'den sonra ilk kez memur olan kişiler emeklilik zamanları geldiğinde kurum sevki ile yeni rapor almalılar. Ne önceden alınan raporun ne de vergi indirim hakkının emekliliğe bir etkisi var.

OturanBoğa

Hocam benim ilk işe girişim kamuda engelli olarak 2005 yılında. Sonradan oluşan bir durum değil yani. İlk kez sigortalı (ssk oluyor) olduğum yıl 2005 yılı.

2007-2011 arası da 4/B li çalışmam var. 2011 yılında memur kadrosu verdiler. Yine de kurum sevki ile yeni rapor mu almam gerekiyor ?

Son düzenleme:
engelsizgs

Evet, sevk gerekli. 4c'li olarak emekli olacaklarda bakarlar, ilk memuriyet 1 ekim 2008'den sonra ise, yeni rapor isterler emeklilikte.

engelsizgs

Başka konuda başka detaylar vardır. Oralara bakıp kafa karıştırmayın. Yukarıda yazdığım yukarıdaki soruya verdiğim yanıttır.

Peki eskisi gibi oransal olarak rapor verme durumu kalkmış sanırım. Sgk nin yayınladığı hastalık listesinde yer alan rahatsızlığa sahip olmak engelli olarak emekli olmak için yeterli oluyor mu ?

engelsizgs

Bu, şartlardan biri. Diğer ise sigortalılık süresi ve prim gün sayısı şartı. Hepsi tamamsa evet, erken emeklilik mümkün.

Üst Alt