Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004 SSK başlangıcım var. 2013'te memur oldum. Emeklilik şartlarım nedir?

ucar7432

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba.24.06.1979 doğumluyum.
18.10.2004 ssk girişim1828 gün prim var
2010 da iş kazası geçirdim
%41 sürekli raporum var
13.05.2013 de ömss ile engelli statüsünde memuriyete başladım
halen devam etmekteyim.benim emeklilik şartlarım nedir bilgisi olan varsa paylaşırsa memnun olurum.

ucar7432

(18.10.2004 +) 18 yıl sigortalılık süresi ve 4600 prime tabisiniz. Yani 18.10.2022'de %40-49 arası rapor alabilirseniz emekliliği hak edebileceksiniz.

teşekkürler Bülent bey.1 ekim 2008 den öncesi-sonrası anlayamadım gitti.peki benim raporum sürekli ve ben zaten engelli statüsünde memur oldum.neden rapor isteniyorki hala.sürekli yasalar rapor oranları değişiyor malum.parmak ampütasyonuna bile 3-4 defa farklı orana rastladım şahsım.sonuçta net bir durum.ne azalıyor ne çoğalıyor.olmayan parmakların oranı bile dr.dan doktora değişiyor.

ben memuriyete başlangıç tarihimden ssk gün sayım kadar geirye gittiğimde 1 ekim 2008 den öncesine gidiyorum.yani eski yasaya göre 15.yıl hizmete tabiyim sanıyordum.

ucar7432

Hayır, başta bu konuda bir tereddüt vardı ve hepimizin de kafası karışmıştı. Ama sonra tarihin geriye çekilmesi ve o zamanki mevzuatın uygulanması konusun olmadığı anlaşıldı. Yukarıda yazdığım şekilde emekli olacaksınız

18.10.2004 ssk başlangıç (1828 gün prim)
13.05.2013 memuriyet başlangıç.(halen devam ediyorum)
raporum %42 sürekli.
2003-2004 450 gün askerlik.

e devlet hitap bilgisinde=''Emeklilikte 15 sigortalılık yılına tabidir.Maluliyet durumunun sgk tarafından onaylanması halınde 07.11.2019 tarihinde 15 yıl hizmeti doldurdugu taktirde emekliliğe hak kazanır'' diye yazıyor.
Hitap Hizmet Dökümündeki bilgiler doğrumudur.yani ben 15 yılamı tabiyim.

Benim de e-devlete bilgiler işlenmiş.Sgk tescil ve hizmet dökümü 4-C kısmında 16 yıla tabi diye yazıyor.

ucar7432

Yalnız ben de "Sgk tarafından onaylandığı takdirde emekliliğe hak kazanır"yazmıyor.

@login

Bende neden 60 yaşa tabi yazıyor arkadaşlar? Bütün bilgiler kurumda mevcut. SGKya da gönderdim ve 15 yılı doldurursa emekli olabilir dedi. Ancak edevlette sizdeki gibi yazmıyor. Nereye basvurmam gerekli bunun için? Teşekkürler.

Benim raporun aslını istemişlerdi ve göndermiştim. SGKda kaldı, göndermediler ve benim 15 yılı doldurunca emekli olabilirsiniz diye çalıştığım kuruma yazi yazmışlardı.

toprak1453

Buradaki memurlar hiç Sgk ya göndermediler.Hitap a işledik orada emekli olacağınız tarih görünüyor daha emekliliğinize 2 yıl zaman var dediler.(gerçekten de tam tarih görünüyor)Göndersek de tekrar rapor isterler zira sgk raporun son 1 yıllık olmasına dikkat ediyor.Olmayanlardan yeni rapor istiyor.Raporun boşa gitmesin dediler.

Ben 2019 da emekliliğe 1 yıl kala, raporumunda 1 yılı dolmadan tekrar görüş isteyeceğim.

Size Sgk resmi yazı göndermiş.Benim elimde yazı yok ama sistemde tarih görünüyor.İlginç.

Kurumunuz nedir?

login

2014 yılı tarihli raporum ve ben 2017de gönderdim SGKya raporumu. Senin hastalığının çeşidiyle alakalı daha çok. Kim işliyor bunu hitaba? Kurum mu?

login

bende 2015 de ekpssyle atandım hitapta böyle yazıyor engelli kpssyle atandım

Emeklilikte 16 sigortalılık yılına tabidir. Maluliyet durumunun SGK tarafından onaylanması halinde 03.07.2031 tarihinde, 12 yıl hizmeti doldurduğu taktirdeemekliliğe hak kazanır. 65 Yaş Sınırına Tabi Olup 01.09.2044 Tarihine Kadar Çalışabilir.

bu durumda benden tekrar rapor isterlermi?

4c si olmayan napacak eşimin sadece 41 ve 4b si var ?

Bilgi karmaşası var arkadaslar.hitap bilgilerini kurum işler.hitapta SGK onayladığı takdirde 16 yıl hizmet süresi sonunda emekli olur ibaresi varsa kurumumuz hitap a raporunuzu işlemiş demektir.bunun işlenmesi emekli olabileceğiniz anlamına gelmez.ayrica raporunuz SGK tarafından onaylanmış olsa da kurumunuz hitap a raporunuzu islemdiyse yine 60 yas yazmaya devam eder.yani hitap bilgileri kurumunuzla alakalı.ayrica raporunuz SGK tarafından onaylandıysa ve 16 yıl sonunda isterse emekli olabilir dendiyse olursunuz ve bir daha rapor istenmez.sadece size verilen resmi yazıyı ilgi tutarak emeklilik dilekcenizi yazmanız gerekiyor.ayrica kurumdaki bazı memurlar bilgi eksikliği sebebiyle ya da başından savmak için sureniz dolunca gelin raporunuzu yollayayım takrar rapor almak zorunda kalmayın diyerek sacmaliyorlar.sizi kurum değil SGK emekli eder ve görüş yazısında rapor oraniniz belirlenip su hizmet suresi sonunda emekli olabilir dendikten sonra iş bitmistir.sureniz dolmadan görüş yazısı istemeniz sureniz dolduktan sonra emekli olma işlemlerinizi beklemeden yapmanızı sağlar.o nedenle sureniz dolmadan görüş yazısı istemeniz hayrinizadir.son bir yılda rapor istenecek denmesi tamamen bilgisizlik ya da baştan savmak için yapılmış açıklamalardır.

4c si olmayan napacak eşimin sadece 41 ve 4b si var ?

@emak Vergi indirimi alacak maliyeden ve sonra ildeki SGK müdürlüğüne başvurarak emekliliğini isteyecek.esinizin SGK ile herhangi bir işi yok çünkü memur degil

Buradaki memurlar hiç Sgk ya göndermediler.Hitap a işledik orada emekli olacağınız tarih görünüyor daha emekliliğinize 2 yıl zaman var dediler.

@login Sacmalamislar fena halde başından atmışlar sizi ya da bilgileri yok bu konuda.hitaptan sadece kurumunuzun işlediği bilgiler görünür.ayrica son bir yılda tekrar rapor alınması diye bir durum söz konusu değil.sgk rapounuzu görüş yazısıyla onayladiysa o gelen yazıya istinaden dilekçe verip emekli olursunuz.sgk raporun son bir yılda olmasına dikkat ediyor dedikleri de son yönetmeliğe göre alınmasına dikkat ediyor demek istemişler.son bir yılda diye bir şey yok.son yönetmelige uygun olması gerekiyor.

@toprak1453 bey sizin kurumunuz hitap modülüne raporunuzu işlememiş.isletin başka bir şeye gerek yok.o zaman e devlette gorunur.size gelen resmi yazi emekli olmanız için yeterli.o yazıyı ilgi tutup sureniz dolduğunda emeklilik dilekçesi vermeniz yeterli.son yönetmelik yürürlükten kalkmadigi sürece aldığınız o rapor ve görüş yazısı yeter.ama hitapa işletin raporunuzu çünkü emekli olurken kurum bunun üzerinden yürütecek emeklilik işlemlerinizi

KAPATTI!

2008 den sonra memur olanlardan emekli olurken yeniden rapor isteniyor.Ekpss ile memur olsa bile bu şekilde @OturanBoğa defalarca yazdı forumda bunu.

Aynen öyle belirtilen tarihten sonra göreve baslayanlardan ne yazık ki tekrar rapor isteniyor.cunku siz göreve başlarken SGK tarafından göreve baslatilmiyorsunuz ancak emekli eden SGK dir.yasa bu şekilde

Arkadaşlar, kurumunuz eliyle rapor sgk kayıtlarına işlenirse ona istinaden emeklilik de onaylanacaktır. Ama raporun sürekli olması da şart tabii.

engelli memur emelilik

arkadaşlar;

doğum tarihim : 24.06.1979

ssk başlangıç : 18.10.2004

toplam 4a ssk gün sayım :1828

memuriyet başl : 13.05.2013

şuan itibariyle gün sayım :3000

toplamda :4828 günüm var şuan.450 gün de askerlik var.

%42 sürekli engelli olarak memuriyete başladım.

e.devletten baktığımda sgk da :sigortalılık süresinde 15 yıla tabidir(maluliyet sebebiyle)emekli olabilir diye yazıyor

hitapta :emeklilikte 18 yıla tabidir.maluliyet durumunun sgk tarafından onaylanması halinde 07.11.2022 tarihinde emekliliğe hak kazanır yazıyor.

engelli memur emekliliği hakkında net bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler.

Hitapta yazan dogrudur

1500 tlde maaş alirsin

E devletttede 18 yil yazmasi lazim

OturanBoğa
Aynen ben ssk müdürüyle görüştüm kurum tarafından rapor işlendiği için emekli olurken yeniden rapor istenmez dedi.

Üst Alt