Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004 SSK giriş. Böbrek nakli oldum. Malulen emekli olabilir miyim?

kahramankentli46

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2004 sigorta girişim var 2007 de diyalize başladım.2010 da nakil oldum.2400 primim var.malulen emeklilik şansım varmı???

Malulen emekli olmak için kuruma müracaat edebilirsiniz son düzenleme ile nakil olanlar %70 oranında rapor alıyor..

10 yıl 1800 gün prim şartı var.Yalnız bakıma muhtaçlık söz konusu ise o zaman süre şartı aranmaz.

Bu arada, sgk nakillileri malul olmadığı gerekçesi ile malulen emekli etmiyor. Oysa %60 ve üzeri raporunuzun olması kanunen sizin malul sayılmanızı gerektiriyor. SGK malulen emeklilik başvurunuzu malul sayılmadığınız gerekçesiyle reddettiğinde, o red kararına karşılık hemen şu minvalde dava açmalısınız: http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

malulen emeklilik hakkında anlamadığım sorunlar

editör arkadaşlar bu malulen emeklilik hakkında yazılarınızda emeklilik cetvelini koyuyorsunuz bazende 10 yılda 1800 yüzde altmış rapor diyorsunuz anlamıyorum cetvelde hiç 1800 den emeklilik gözükmüyor bir aydınlatırsanız sevinirim

Vergi indirimi ile erken emeklilik tablosudur gördüğünüz.. 10 yıl 1800 gün emeklilik ise malulen emekliliktir. bakıma muhtaçlık söz konusu ise 10 yıl süre şartı aranmaz 1800 gün ile emekli olunur.. -İlk sigortalı olduğunuzda % 60 ve üzeri raporunuzun olmaması gerekir, (% 59 ve daha aşağısı olur ise (kurum bunu belgelemenizi ister) ve ilerleyen yıllarda % 60 ve üzerine çıkarsa oran yine malulen emekli olabilirsiniz. -

daha 2 senen var emekli olman için 10 yılı doldurman lazım 2004 +10 yıl 2014 yılında başvurcaksın malül olman için 60 gecmen lazım diyolar arkadaşlar bende nakilliyim böbrek nakilli olanlar kolay kolay malül emekli etmiyolarmış ben aylarca araştırdım sende dene şansını

bakalım 2014 e kadar 3600 dolar benim:Dbu defada 15 yıl sürec isterler diye takılıyo kafama

Üst Alt