Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004 SSK girişi, %60 rapor ve Bağkur'dan emeklilik..?

mehmet abi

Üye
Konular
74
Reaksiyonlar
0
Selamü aleyküm arkadaşlar 4 b bağkur isteğe bağlı pirim ödemesi nasıl yapılıyor. Bir iş yaptığını vatandaşın belgelemesimi gerekiyor ?
2004 yılında sgk lı olan ve % 60 ve üstü raporu olan vatandaş kaç yıl ve kaç gün ile emekli olur ? Ve pirim ödemesini 3 buçuk yıla tamalamasımı gerekiyor ? Şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar.

ben ssk girişim 1987çıkışım1988sonrada 2008yılına 4Btarım yani çifçi bagkuru oldum öyle kolaydegil köyünde tarlan bahçen veya arıcılıklan ugraşacaksın birde zratodasına kayıt yaptıracaksın şimdi yapmıyorlarbildigim kadarıyla ben tam 10yıl 4 b bakur atırdım sora şekerhastalıgından sol ayagımın diz altından kesildi devlet YÜZDE 60 RAPORVERDİ VE isterseniz malülen emeklilik hakkım oldugunu ögrendim çok ugraştırıyorlar şuanda emekli oldum maaşa bagladılar şuanda 725tl alıyorum umarım bu bilgiler işe yarar saygılar

Bağkur malulen emeklilik

SGK Bağkur'dan emeklilik servisi tarafından engelli emeklilik istememe rağmen malulen emeklilik için Hastaneye sevk edildim sadece bölüm doktoruna muayene oldum... Sağlık kuruluna çıkmanıza gerek yok biz hasta durum bildirir raporunu SGK ya göndereceğiz SGK nin kurul doktorları durumunuzu değerlndircek size haber verecekler denildi... Bağkur'dan malulen emeklilik icin başvuran arkadaşlar sizlerede mi böyle bir uygulama yapıldı sağlık kuruluna girdiniz mi? Sadece doktora mı muayene oldunuz? OturanBoğa abim senin bilgin var mı? Sayın abim ve arkadaşlar teşekkürler.

Son düzenleme:
mehmet abi

Evet, maalesef Bağkur önce malulen emeklilik olarak işleme koyuyor, sonra "malul değilsiniz" deniyor, sonra siz "o zaman 5510 28'e göre emeklilik işlemi yapın" diyorsunuz, onlar da o bağlamda emekli ediyor.

Üst Alt