Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004 SSK girişim, 2005 yılında aldığım raporum var. Emeklilik koşullarım..?

ibrhm

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
%75 işgücü kaybım olduğunu gösterir raporu 2005 te aldım
2004 yılında ise ücretli öğretmen olarak çalışmaya başladım ve ssk girişim başladı.
Bu durum emeklilik durumumu nasıl belirler?

Doğum tarihiniz?
İlk sigortalı olduğunuz tarih?
%75 raporu neye istianden almıştınız? Defterdarlıktan vergi indirimi elde ettiniz mi mesela o rapora istinaden?
Şu anda sakatlık oranı cetveli'ne göre yeni rapor alsanız hangi oranda işgücü kaybı verilir?

öncelikle duyarlılığınız için teşekkürler
doğum tarihim 22 02 1976
raporu iş bulabilemk için işkur sevkiyle almıştım ve vergi indirimi için başvuramadım
ssk girişim nisan 2004

Sakatlık indirimi almak için defterdarlığa başvuracaksınız: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html
Alacağınız sakatlık indirimine göre:
%60 (dahil) %80 (hariç) arasında raporla ikinci derecede sakatlık indirimi alırsanız en az 18 yıl sigortalılık süresi ve en az 4000 gün primle
%40 (dahil) %60 (hariç) arasında raporla üçüncü derecede sakatlık indirimi alırsanız en az 20 yıl sigortalılık süresi ve en az 4400 gün primle
emekli olabileceksiniz.

Üst Alt