Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004 tarihli sürekli yazan raporla vergi indirimine başvuralabilir mi?

Konular
67
Reaksiyonlar
46
merhaba

YEni yasaya gore 2004 yılında aldıgım engelli raporu ile vergi indirimine basvursam beni tekrar hastaneye sevk ederlermi ? etmelerine gerek varmı ?

Bu yonetmeliğe gore kazanılmıs hakkım elimden alınmıyor gibi anlıyorum dogru mudur ?

2006 dan önce alınan raporlar kabul edilmiyor..

KKELEBEKK;
16.12.2010 da yeni özurlu kanun cıktı 2006 kanununları yururlukten kalktı

daha yakın bi tarih olsaydı ihtimali olabilirdi..
rahatsızlığına,engeline göre..
ama 2004..
kesin yani kabul edilmeyeceği..

KKELEBEKK;

MADDE 18 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.
(2) Ancak, süreli verilen raporlar ile ilgili olarak hastaneye yeniden sevk işlemi uyarınca veya herhangi bir sebeple yeni bir rapor istenmesi durumunda, özür oranları, bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden belirlenir.
Yürürlükten kaldırılan hükümler
MADDE 19 – (1) 16/7/2006 tarihli ve 26230 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır.

ya son yürürlüğe göre 2010 olur yani geçerlilik tarihi ama sonuçta bundan önceki yasalarda da 2006 dan önce kbl edilmiyordu bunu demek istedim..

2006 nın kanunlarında (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez. bi madde yoktu ben öle hatırlıyorum sureklı raporu varsa rapaor ıstenılmez dıye bılıyorum cunku madde de Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; yazıyor

kenan17;

aslına bakarsanız bende boyle yorumladım ama emin olamadım sonucta bu tarihten onceki rapırlar geçerli diyor 2006 yada 2006 öncesi diye bir şey belirtmemiş net bir bilgi için sizce nereden bilgi almak dogru olur varmıdır bilgisi olan

Merhaba yesil_izmit,

her türlü konuda yeni tarihli rapor istiyorlar. Aynı sorunu yaşadım ben de. SHÇEK memurluk sınavını kazandım. 2003 tarihli %40'lık raporumu kabul etmediler. Yenisini istediler. Hastaneye başvurdum, sanırım yine %40 çıkacak. Bir de şöyle bir şey var: Ben sağlık kuruluna 16 Aralık'ta girdim. Şamsıma o gün kanun tekrar değişti. Bakalım bu şans iyi yönde mi olacak yoksa kötü yönde mi? Hayırlısı olsun.

Sana da kolay gelsin.

Emeklilik ve vergi indirimi söz konusu olduğunda ille de yeni rapor isteniyor. Geçmiş yönetmelik de kazanılmış hakları koruyordu sözde, ama ne sgk ne maliye ne de mahkemeler bu hakkı gasp etmekten geri kalıyordu.
Yeni yönetmelikte bu haksızlığı ortadan kaldıracak bir şey yok. Yapılabilecek tek şey mahkemeye gitmek. Ama işte, orada da hakimler "yeni rapor al gel" diyor...

teşekkürler arkadaşlar ozida bilgi edindirme formuna yazdım gelen cevabı sizinle paylaşırım

Üst Alt