Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004 yılına ait süresiz engelli raporum geçerli sayılmıyor!?

gazicemal44

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2004 yılına ait süresiz %90 engelli raporum var hastalıkların yanında icd10 kodu olmadığı için raporumu ulusal engelliler veri Bankasına ve e-devlet'e e-nabız'a işlemiyorlar raporu aldığım hastaneye resmi başvuruda bulundum , resmi olarak da bana aynı cevabı verdiler.oradaki memurlar tekrar baştan heyete girmem gerektiğini söylüyor bu durumla karşılaşıp çözümleyebilen var mı?

gazicemal44

Merhaba,Allah yardımcınız olsun İnşAllah.

ICD-10 kodu hastalıkların ve sağlık sorunlarının uluslararası sınıflama sistemidir. Uluslararası hastalık sınıflamasının kısaltmasıdır. Bilinen hastalık ve yaralanmaların çok ayrıntılı tanımlanması ile oluşturulur.Bu kod olmaz ise yönetmelik hükmü gereği eski ismiyle ulusal engelliler veri bankasına yeni adıyla elektronik rapor sistemi(e-rapor) veri bankasına kayıt yapılamamaktadır.

E-rapor sistemi e-nabız ve e-devlet ile aynı veri tabanını paylaşması nedeni ile e-rapor sistemine giren her engelli sağlık kurulu raporu e-nabız ve e-devlet sisteminede otomatik olarak kayıt edilmiş olur.

ICD-10 kodu tüm dünyada kullanılan, yaşadığımız hastalıklara verilen ortak kod listesi olduğu için uluslararası standartlara uymakla yükümlülüğü bulunan T.C. Sağlık Bakanlığı ,sizin yaşadığınız süreçte olduğu gibi ilgili kodların engelli sağlık kurulu raporunda bulunmasını talep etmektedir.

Naçizane görüşüp bulunduğunuz ilin İl Sağlık Müdürlüğü ile görüşerek mevcut bulunan engelli sağlık kurulu raporuna ICD-10 kodlarının nasıl ekletebileceğini öğrenmeniz olacaktır.

İnşAllah hakkınızda hayırlısı olur.

Saygılar.

Öncelikle verdiğiniz Cevap için çok teşekkür ederim il Sağlık müdürlüğüne resmi olarak bu konu ile ilgili başvurdum Lakin onlarda rapor aldığım hastane gibi 2008 öncesi rapor olduğu için ıcd 10 kodu veremeyeceklerini söylediler, elimde olumsuz cevap dilekçeleri var. tamamen tıkanmış durumdayım nereye başvuracağımı bilmiyorum Lütfen Bir bilen varsa yol göstersin

gazicemal44

Öncelikle Allah yardımcınız olsun İnşAllah.

OturanBoğa Bülent Bey merhaba ,

gazicemal44 arkadaşımızın bir sorusu var.Belki sizin bildiğiniz bir konudur diyerek sizden yardım rica ediyoruz.

Arkadaşımızın 2004 yılından %90 engel oranıyla engelli sağlık kurulu raporu mevcuttur.Raporun eski yönetmeliklere çıkması nedeni ile ilgili raporda ICD-1O tanı kodları mevcut değildir.Bu kodların engelli sağlık kurulu raporunda olmaması nedeni ile e-rapor(ulusal engelli veri bankası) sistemine raporu İl Sağlık Müdürülüğü ve raporu veren hastane işlememekte ve işlem yapmamaktadır.

Bu konuda nasıl bir yol izlenebilir?

Konu hakkında bilgilerinizi rica ederim.

Saygılar.

Teşekkürler cevaplar için. ben çözüm aramaya devam edeceğim bulursam burdan paylacağım. yine birileri çözüm bulursa buradan yazsın

Benimde sürekli raporum vardı şişli etfalden alınma .eski tarihli diye e nabıza yüklemediler ve yeniden rapor çıkartmaya zorladılar.Başka hastaneye gittim önce 2 yıl süreli verdiler.ikinci yenileme de 5 yıla çıkardılar .

Üst Alt