Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004 yılında %50 raporla iş başı yaptım. Şimdi malulen emekli olabilir miyim?

salim52

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
slm arakadaşlar

2004 yılında%50 tek bir hastalıktan raporumla iş başı yaptım
daha sonra hastalıgım ilerledi ortapedi kapl gibi vs hastalıkları ilerlemisyle %89 a kadar raporum yükseldi
bu raporla vergi indirmini aldım ve :%89 olarak oanaylanıp ankaradan geldi
sonra bu vergi indirim raporunu çalıştıgım iş yerine verdim.

şimdi sormak istediğim konu şu ilk işe girdigim tarihten mi gecerli vergi indirmim yada vergi indirmi ne başvurdugum tarihten mi
sgk pirim günüm 3,700 civarında
şu anda emeklilik için malulen başvuru yaparsam emeklık kabul olurmu
olursa nekadar maaş bağlanabilir cevaplarsanız sevinirim..

salim52 bey kardeşim geçmiş olsun

Kimler Malul Sayılır?

İşverenin veya sigortalının talebi üzerine kurumca (SGK) yetkililendirilen hastanelerden usülüne uygun olarak alınan raporda çalışma gücünün veya iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün en az % 60’ını, (c) bendi kapsamındaki sigortalılar için çalışma gücünün en az % 60’ını veya vazifelerini yapamayacak şekilde meslekte kazanma gücünü kaybettiği Kurum Sağlık Kurulunca tespit edilen sigortalı, malûl sayılır.

SGK nın yetkili kıldığı bir hastanenin sağlık kurulundan malüliyet cetveline göre alınmış (%60 ve üstü) raporile çalışmakta olduğunuz kuruma başvurmanız gereklidir.

Not:Malulen emeklilikte vergi indirim şartı yoktur

En az on yıldan beri sigortalı bulunup, toplam olarak 1800 gün veya başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malûl olan sigortalılar için ise sigortalılık süresi aranmaksızın 1800 gün malûllük,
yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olması gerekmektedir.

Malulen emekli olabilmenin ön şartlarından biriside sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce sigortalının çalışma gücünün %60’ını veya
vazifesini yapamayacak derecede meslekte kazanma gücünü kaybettiği önceden veya sonradan tespit
edilirse, sigortalı bu hastalık veya özürleri sebebiyle malullük aylığından yararlanamaz.

Son düzenleme:
verdiginiz bilgi için teşşekür ediyorum peki var sayalım kı şu anda malulen emeklı oldum kac tl maaş bağlarlar tahmini bana bilginiz varmıdır..

salim52 Arkadaşım, bugün malülen emeli olduğunuzu farz edersek 1350 çivarında maaş alırsınız.

Malulen emeklilik için sigorta müdürlüğünün sevki ile hastaneye gidip rapor almanız gerek. Ve rapor malulşyet cetveli'ne göre malul sayılmanız gerektiğine dair tanı içermeli. Bu rapor sgk sağlık kurulu tarafından incelenir ve karara bağlanır...

Üst Alt