Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004 yılında aldığım %80 sürekli ibareli rapor ile emekli olabilir miyim?

bizar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iyi günler...ne olur bana yardımcı olun:
benim 1990 12. ay girişli bir işim vardı.bu işim 18 ay sürdü..ben hastalandım yıllardır romatoid artrit ve eklem romatizması hastalığından
tedavi gördüm..1995-1996 yıllarında ben de boyun şişliği ve başka rahatsızlığımdan dolayı hastaneye gittiğimde beni ege üniversitesi romatoloji bölümüne sevk ettiler..çok kötü bir haldeydim...teşhiş : behçet hastalığı+süperior vena kava sendromu+büyük damar tutulumu...
2004 yılında 2022 den faydalanmak için hastaneye başvurdum..devlet hastanesi beni pamukkale üniversitesine sevk etti..üniversite bana :
tanı:behçet hastalığı+süperior vena kava sendromu+femur başı avasküler nekroz
çalışma gücü kaybı :% 80
sürekli
kontrol zamanı yok

bir rapor aldım.. bu raporla birlikte 2005 te işe girdim..7.5 sene idare etmelerle sigortam var.1.5 sene de 1990 girişli işim var.bir de askerlik borçlanmasıyle erken veya malulen emekli olabilirsin dediler..
yalnız,vergi indiriminden faydalanmak için il derterdarlığı tekrar heyete girmen lazım dedi..
şimdi sorum şu:
ben 2. işe girdiğimde % 80 raporla girdim..sitemizde;

Kazanılmış haklar GEÇİCİ MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; ç) 6/2/1998 tarihli ve 98/10746 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda verilmiş olan özürlü sağlık kurulu raporlarındaki çalışma gücü kaybı oranları,geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.
bu yazıyı okudum..hatta yine bu sitede yanılmıyorsam...2022 den faydalanmak için bile olsa yine özür raporunuz geçerlidir..tekrar heyete girmenize gerek yoktur ibareli; şöyle bir yazı okudum
Sözkonusu yönetmeliğin; 18 inci maddenin (Kazanılmış Haklar) 1 inci bendi (Bu yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.) hükmü gereğince, 1999 yılında aldığınız Özürlü Sağlık Kurulu Raporunuz geçerlidir. Bu rapor ile maaş başvurusunda bulunmanız, özürlü kişilere sağlanan hak ve hizmetlerden yararlanmanız mümkündür.

şimdi ben ne yapmalıyım çalışamıyorum...ve çok rahatsızım..tekrar heyete girmek benim için ölüm gibi...
yardımcı olan olursa çok ama çok minnettar kalırım.
benim ve eşimin hayatı kurtulacak...

şimdiden çok teşekkürler...

Tamam da elinizdeki rapor ile kazanılmış bir hakkınız yok ki o rapor ile vergi indirim hakkı kazansaydın ve tekrar seni sevk etseydi o zaman haklıydın hop dur bakalım benim kazanılmış bir hakkım var zaten derdin.
Tek başına rapor almak kazanılmış bir HAK değildir.
Başka çareniz yok 16 Aralık 2010 da yeni yönetmelik çıktı. Şuan çalışıyorsanız iş yerinizden çalıştığınıza dair belge alarak maliyeye vergi indirimi müracaatı yapın ve sevk edilin. 40% ve üzeri rapor alır ve şartları taşıyor sanız emekli olursunuz.
İlk işe giriş tarihinizde 18 yaşınız doldurmuş olmak kaydı ile..
Tam hesap yapabilmemiz için,
*Doğum tarihiniz (gün/ay/yıl olarak)
*ilk ssklı oluş tarihi (gün/ay /yıl olarak)
*Toplam prim sayınız..
*Askerlik borçlanması yaptınız mı?

07.01.1967
ilk iş giriş:07.12.1990
ilk iş çıkış:01.06.1992
ikinci işim % 80 2022 raporuyla 2005 yılından bu yana prim sayısı:2630
askerlik borçlanması yapmadım.daha yeni öğrendim bazı şeyleri

18 inci maddenin (Kazanılmış Haklar) 1 inci bendi (Bu yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.) hükmünde Bu yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup kısmı tekrar rapor alınmasına gerek yok anlamı taşımazmı sizce hocam?

Aslında rapor sürekli ibareli olduğu sürece geçerlidir. Ama o raporu ne Maliye kabul ediyor, ne de mahkemeler Maliyenin kabul etmesi için karar veriyor. Yeni rapor almanız şart maalesef.

Emeklilik için (07.12.1990 +) 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 gün prime tabisiniz. Yani, primleriniz 3600'e tamamlandığında ve defterdarlıktan da sakatlık indirimi elde ettiğinizde, erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmak için sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz.

Üst Alt