Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004 yılından beri çalıştığım işyerinden atılırsam işsizlik maaşı alamaz mıyım?

nadir__

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
İyi günler ben kaza geçirdiğim şirkette hala çalışmaktayım,daha öncede bahsettiğim gibi %15 iş küçü kaybından dolayı aylığım var.
Şimdi ben işden atıldığımda işsizlik maaşı alamıyacağımı öğrendim acaba alabirmiyim.2004 yılında itibaren sigortalı çalışıyorum.İş yerinden aldığım maaşımdanda her ay işsizlik sikortasına para kesiliyor.Şİmdiden yardımlarınız için teşekkürler..

İşsizlik aylığı alırsınız.

Hizmet akdinin feshinden önceki 120 günü sürekli olmak üzere, son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile prim ödemiş olup da kendi istek ve kusurları dışında işsiz kalan kişiler işsizlik ödeneğinden yararlanır.
İşveren bir çalışanın işine son verdiğinde üç nüsha halinde İşten Ayrılma Bildirgesi hazırlamak, birini İş-Kur'a göndermek, birini işine son verilen kişiye vermek ve birini de kendi arşivinde saklamakla yükümlüdür. İşine son verilen kişi 30 gün içinde işsizlik ödeneği almak için bu belgeyle birlikte İş-Kur'a başvurmalıdır.

Son 3 yıl içerisinde; 600 gün prim ödemiş olanlara 180 gün, 900 gün prim ödemiş olanlara 240 gün, 1080 gün ve daha fazla prim ödemiş olanlara 300 gün işsizlik aylığı ödenir.

Üst Alt