Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004'de aldığım raporla vergi indirim hakkı alabilir miyim?

ahmet2055

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
MERHABA ARKADAŞLAR

01.04.1974 doğumluyum. 01.06.1998'den bu yana çalışıyorum. çocuk felci geçirmişim, sol ayağımda sakatlık kalmış. bu yüzden askerlikden muaf tuttular.

sakatlık indiriminden yararlanmak için 2004 de rapor aldım %40 ama bugüne kadar başvuruda bulunmadım.
2004 aldığım rapor geçerli mi yoksa yenisini mi almam gerekiyor?

Bir de nasıl nereye müracaat etmem lazım? ben istanbul'da ikamet ediyorum.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Yeni rapor almanız şart. İlker'in yazdığı gibi, defterdarlığa başvuracaksınız, sizi hastaneye sevk edecekler...

eski raporumu vermeme gerek yokmu demek istiyorsunuz. evrakların arasına hastaneden aldığım ve askeri hastaneden aldığım raporu koymayı düşünüyordum. birde arkadaşlar %40 alamazsın şimdi işler zorlaştı diyorlar. benim durumumda iyileşme yok aksine kötüye gidiyor. neden %40 vermezlermiş bir bilginiz varmı. yadımcı olduğunuz için ayrıca teşekkür ederim.

2004 yılındaki raporu da askerlik zamanındaki raporu da vermenize gerek yok. Hiç bir anlam ifade etmez o raporlar kurum açısından.

Hangi sakatlığın/hastalığın hangi oranda işgücü kaybına yol açtığı işgücü kaybı cetveli'ne göre belirlenir. O cetvele göre %40 ve üzerinde rapor alırsanız ve Maliye de bu raporu onaylarsa (ki cetvel onları da bağlar) o zaman vergi indirim hakkı elde etmiş olursunuz.

Defterdarlıkdakı memurlar zaten eski tarihli raporlarınıza derecesine bile bakmıyor kardesım siz koysanız bile size geri iade edecekeler. Sanırım sitede en yakın zamanda ben aldım vergi indirimi için raporu ve benimde elimde eski raporlarım vardı bakmadılar kabul etmedıler tekrar sevk hastaneye heyet felan hersey enbastan. İnş. umdun degerde beklediğin degerde raporun gelir.

verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.zaman ayırdığınız içinde ayrıca teşekkürler.hayatınız başarılar dilerim sağlıcakla kalın

yani ben iyileştim mi?!

merhaba arkadaşlar
2004 yılında almış olduğum %40 özürlü devamli raporum var, ortopedik özürlü (poliosekeli) vergi indiriminden faydalanmak için mürecaat ettim raporum %9 a düştüğünü hastaneden öğrendim. bu durumda ne yapmam lazım. bilgi verirseniz memnun olurum. sonuç henüz elime geçmedi.

Tüm Arkdaşların Kurban Bayramı mübarek olsun. Sağlıcakla....

Üst Alt