Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004'de sigortalı oldum. %55 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

MUHYETTİN

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Herkese sevgi ve saygılarımla.

Öncelikle 1994 senesinde iltihaptan dolayı bir böreğim aniden alındı. Kronik böbrek yetmezliğinden %55 rapor verildi bana 14 yaşındaydım.Sonradan İstanbul'a taşınınca böbreğimi bozan iltihabın neyden kaynaklandığını araştırıp öğrendik. M35.2-Behçet hastalığı ve E85.0-Heredofamilyal amiloidozis, nöropatik olmayan (yani bilinen adıyla aktif FMF akdeniz ateşi hastalığı) hastalıkları teşhisi konuldu. Doktorlar rapor oranının daha yüksek olacağını bildirdiler ama ben daha yeni rapor çıkartmak için çalıştığım iş yerinden izin alamadım.
Sorum şuydu: Ben 19.04.2004 tarihinde SGK lı olarak işe başladım. Şuan prim gün sayısı 3468 gün. Emekli olabilmem için, 4260 gün ve 20 sene çalışma süresi.
Aacaba 4260 günü tamamladığımda hemen emekli olabilecek miyim?
Yada 4260 günü doldurduğum halde arada 9 sene kalacak daha yaşımı doldurmaya. O 9 seneyide bekleyecekmiyim emekli olmak için.
Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
ilk sigortaya ne zaman başlangıç yapıldı. belirtmemişsiniz bunu berlirtirseniz yardımcı olabiliriz

Mustafa bey yanlış yazmışım düzelttim.19.04.2004 senesinde. Şuan yaşım 32. Teşekkürler.

2000den sonra sigortaya girenler 20 yıla tekabül ediyor.

MUHYETTİN
Vergi indirimi ile erken emekli olabilmek için hem prim hem de süre şartının birlikte oluşması şarttır. Beklemeniz gerekiyor.
Ancak ben size başka bir durumdan bahsetmek istiyorum.
Engel oranınız çalışmaya başlamadan önce %55 olarak tescillenmiş yani malül değil.
Şimdi ise doktorların oranın çok daha yüksek olduğunu söylediğini belirtiyorsunuz.
Şayet şu anda %60 ın üzerinde rapor alabilecek durumdaysanız hemen malulen emeklilik için başvurabilirsiniz.
Olmazsa kaybedeceğiniz bir şey yok.

Emeklilik

Merhabalar,

2000 senesinde stajyerlik yaptım. O sene içerisinde sigorta girişim yapıldı. 19.04.2004 senesinde ilk defa sigorta primlerim yatırılmaya başlandı. Şuan 3552 sgk da doldurduğum prim günüm var. %55 engelli raporum var.
Ben ne zaman emekli olabilirim?
Saygılarımla.

defterdarlıktan elde edilmiş vergi indiriminiz varsa (19.04.2004 +) 20 yıl ve 4400 prim günü ile emekli olabilirsiniz.

Üst Alt