Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004'de sigortalı oldum. %55 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

mustafa_77

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar bende 2004 yılında sigorta girişim oldu ve 90 günlük bir sigorta pirimim var 2007 yılında rahatsızlığım nedeniyle rapor çıkarttım ve ankara maliye bakalığından %55 olarak olaylanarak geldi ve 2007 yılından sonra sürekli olarak sigortam yatırıldı ben ne zaman emekli olabilirim cvp verirseniz sevinirim saygılarmla

Emeklilik için (ay/2004 +) 20 yıl sigortalılık süresi ve en az 4400 gün prime tabisiniz.

Ancak, rahatsızlığınız ilerler ve maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacağınız bir düzeye gelirse, o zaman 10 yıl sügortalılık süresi ve 1800 gün primle malulen emekli olma şansınız da var.

ilgilendiğiniz için çok teşekkur ederim.ama benim anlamadığım bir konu var benim işe giriş tarihim 26.10.2004 tarıhınden itibaren 90 günlük pirimim var
ama ben raporumu 01.10.2007 tarihinde aldım ve vergi indirimi için maliye bakanlığına gönderdiğimde %55 olarak 3. derece olarak onaylandı.ve o tarihten itibaren sigortam sürekli ödeniyor ben 2004 yılını mı baz alcam emekli olcağım zaman yoksa rapor tarıhım olan 2007 den itibarenmi değerlendircem ?
birde emekli olcağım zaman tekrar rapor istenecekmı bir daha hastanelerde uğraşmak zorunda kalcakmıyım?yoksa aldığım rapor ve vergi indirimi hakkım emekli olana kadar yeterli olacakmı?

bu konu yu da açıklarsanı çok sevinirim

26.10.2004 tarıhınden itibaren hesaplanacak emekliliğiniz..
Hayır ileride sizden yeniden rapor istenmez rahat olun.Vergi ind.hakkı bir kez alınır ve o hak ile emekli olursunuz.

arkadaşlar öğrenmek istediğim bir konu var benim hasteneden aldığım %51 raporum var vergi indirimi için gönderdiğimde 2 kere geri geldi bazı tetkikler istediler.onları yapıp gönderdim ve raporum %55 olarak olaylandı ve vergi dairesinden elimde işyerime gelen yazının fotokopısı var %55 olarak belirten.

benim istediğim, ben %51 raporu hastaneye gidip yeni rapor oranı ile değiştirmem gerekiyormu yani raporumda %51 yazıyor oranında ama alt kısma ek bilgiye göre %55 olarak yazılmış ve maliye bakanlığı doktorları ve kaşeleri bulunuyor ne yapmam gerekiyor bilgisi olan varmı

Yok yok, bir değişiklik yapmanıza gerek yok. %51 de %55 de 3. dereceden sakatlık indirimi anlamına geliyor. Emeklilik açısından bir farka neden olmaz.

çok teşekkur ederim oturanboğa ilginden dolayı,
ama ben emeklilik için değilde devlet memurluğu sınavlara girmek için bir problem olurmu diye sormuştum.şuan sınavlarda bir problem olmuyor ama inşallah kazanırsam sonra benden tekrar rapor istemelerinden korkuyorum endişem bundan dolayı yada rapor değiştirmemi isterlermi ?

İyi günler oturanboğa bende 26.10.2004 tarihinde işe girişim var,03.10.2007 tarihinde rapor alarak özel bir şirkette işe başladım 2008 vergi indirimim geldi.
4a statüsüne emekli olcagımı düşünürsek tekrar rapor almam gerekiyormu?
benim bildiğim kadarıyla 4 a statüsünde emekli olacaksam tekrar rapor almama gerek yok ama kamu da işe başlarsam emeklilik yaşım geldiğinde tekrar rapor almam gerekir ve eğer rapor oranı %40 altına düşerse emekli olamayacağımı ve çalışmaya devam edecegimi biliyorum yanlış biliyorsam düzeltirmisin lütfen saygılarımla kolay gelsin.

Emeklilikte yeni rapor almanıza gerek yok... Vergi indirim hakkı elde etmişsiniz, bu sizi emekli de edecek...

Evet, 4a değil de 4b ya da 4c statüsünde emekli olursanız, o zaman emeklilik zamanı geldiğinde yeni rapor çıkartmak zorunda kalırsınız...

Üst Alt