Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004'de sigortalı oldum. Emekli olurken yeniden rapor istenecek mi?

tek66

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba

ben lenf kanserinden 2009 yılında süresiz yüzde 80 engelli raporu aldım 2007 de çalışırken bu teshiş kondu ve işten ayrıldım
ilk işe girişim 4a sigortalılık 2004
toplam sigortalık günüm 878 gün
şuan lenfomayı Allah'a şükür atlattım ama İTP şuan trambosit 80- 130 arası ve Avesküler Nekroz gelişti sağ kolumda hareket kısıtlıgı var ve bacaklarımda kollarımda hafif ağrılar
ayrıca obsesif kompesif takıntı hastalıgı da var ilaç kullanıyorum ama ileri düzey degil bir de tiroidlerim yavaş calısıyor
hastalandıktan bu yana hiç çalısmadım engelli maasına basvuru yaptım o ara kök hücre nakli olmustum ailem raporun aslını vermiş ve raporun aslı Ankara pirimsiz odemeler müdürlügüne gönderilmiş suan ora kapandı bende Ankara Numune hastanesinden aldıgım için oraya basvuru yapıp fotografsız arşiv onaylı olarak verildi

şimdi ben 39 yaşındayım emeklilik için başvuru yapsam benden tekrara rapor istenir mi eksik iş gününü nasıl tamamlarım 5 sene önce engelli maaşında kestiler deneyimli arkadaşlar bilgi verirse sevinirim

2018 - 2021 arasında açık ögretim meslek lisesine gittigim için okul çıraklık üzerinden prim yatırdı

tek66

Emeklilik için defterdarlıktan vergi indirim hakkı elde etmiş olmanız şart. Rapor tek başına bir anlam ifade etmiyor. Eğer vergi indirim hakkınız yoksa, yeni rapor alıp vergi indirimine başvurmak lazım.

Emeklilik kriterlerinin belirlenmesi için şu bilgiler gerekli:

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

Üst Alt