Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004'de SSK'lı, 2010'da memur oldum. %64 raporla emeklilik şartım nedir?

Konular
4
Reaksiyonlar
0
Ben de bu konuyu tam anlamış değilim, şu 16,18 ve 20 yıl olayı nedir. Mesela ben ilk işe 2004 de özel sektörde başladım,2010 da 657 li oldum engelim %64 ve doğuştan ben kaç yıl çalışırsam emekli olabileceğim. 13.5 yıldır bir fiil çalışıyorum. Özel sektör SGK günlerini farkını ödeyerek emekliliğme saydirdim.

Chemist-Kimyager

Emeklilik için (gün/ay/2004 +) 15 yıl sigortalılık süresi ve (ssk +memuriyet vs. toplamda) 3900 prime tabisiniz. Yani gün/ay/2019 yılında emekliliği hak edeceksiniz.

Emeklilik tarihinde %60 ve üzeri rapor alacağınızı ve ilk sigortalılık zamanında 18 yaşınızı tamamlamış halde tam primle sigortalı olduğunuzu varsaydım.

Çok teşekkür ederim Bülent Bey bu arada 20/04/2004 yılında başladım tekrar teşekkürler.

Bu tablo emekli sandığı için de geçerli mi Bülent Bey

2008_oncesi.PNG

emekli sandığında 1. Derece ya da 2. Derece emeklilik yılını etkiliyor mu 2008 öncesi ise girişlerde

Chemist-Kimyager

Bu tablo ile emekli sandığından emekliliğin bir ilgisi yok. Bu tablo ilk sigortalılığı 1 ekim 2008'den önce olup emekliliği 4a (ssk) statüsünde gerçekleşecek kişiler içindir. Siz şu tabloya tabisiniz:

2008_sonrasi.PNG

Üst Alt