Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004'de Uzman oldum. 2016'da sağlık nedeniyle görev yapamaz raporu verildi..?

Cumhur_Zülfikar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. 2004 yılında TSK'da Uzman Erbaş olarak göreve başladım. Ve 2016 Ağustos ayında, TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği Madde 40/B/2'ye göre insülüne bağımlı olmayan Diabetes Mellitus (Şeker Hastalığı) teşhisiyle "TSK da Görev Yapamaz" raporu verildi. Bu durumda adi malül olunuyor mu? Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Yeniden Maluliyete Esas Sağlık Kurulu Raporu Alma Hk.

Selamun Aleyküm. Merhabalar.

19 Ekim 2016 tarihinde diyabet teşhisi ile TSK'dan ilisiğim kesildi ve evraklarım SGK'ya gönderildi. Yaptığım araştırmalar neticesinde OYAK ve TSK dayanışma Vakfından maluliyet yardımı alabilmem için SGK'nın vereceği maluliyet derecesinin önemli olduğu tarafıma bildirildi. Bu kapsamda diyabet dışında görevim boyunca; belgeli bel fıtığı, boyun fıtığı ve astım hastalıklarına da yakalandım. Şimdi bu hastalıkları da maluliyet içinde geçecek bir şekilde yeniden sağlık raporunda nasıl alabilirim.

Not: Diyabet tanısı ile görevime son verilen heyet raporunda sadece iç hastalıkları ve göz doktoru tanıları var. Diğer birimlere sevk edilmedim.

OYAK ve TSK dayanışma Vakfından maluliyet yardımı almayı sağlayacak rapor SGK'nın vereceği maluliyet raporu mu acaba? Yoksa maluliyet gerçekleştikten sonra ayrıca bir rapor alıp maluliyet yardımlarına başvurulabilir mi?
Bu konuda bilgisi olan var mı arkadaşlar?

Evet OYAK ve TSK Dayanışma Vakfı malullük yardımı için SGK'nın belirleyeceği dereceye yardım yapıyor. TSK Dayanışma Vakfına sorduğumda 1-4 arası derecelere yardım yapacaklarını belirttiler. OYAK da TSK da Görev Yapamaz raporunun yanında "bir işle meşgul olma imkanından kesin olarak mahrum kalan" ibaresini de istiyorlar. Diyabet de bu tam karşılamıyor diyorlar. Bunun yanında astım, boyun ve bel fitıklarını da raporda geçirmek istiyorum. Tekrar nasıl rapor alıp bunu SGK'ya gönderebilirim.

İlginiz için teşekkür ederim.

Cumhur_Zülfikar

"bir işle meşgul olma imkanından kesin olarak mahrum kalan" ibaresi eğer sgk'nın başka birisine sürekli muhtaçlık şartı gibiyse, mümkün değil: http://www.engelliler.biz/forum/eme...nin-surekli-bakimina-muhtac-olma-halleri.html

Bence önce bir bırakın, emekliliğiniz onaylansın. İlk maaşınızı alın. Sonra SGK'ya bir yazı yazıp, durumunuzun yeniden değerlendirilmesi için SGK'dan sevk talep edin. Bu bildiğim bir prosedür değil, ama aklıma böyle bir çözüm geldi. Şimdi itiraz etseniz bu sefer emekliliğiniz uzayacak...

Başka önerisi olan var mı arkadaşlar?

Çok teşekkür ederim. TSK'da işlemler çok ağır işliyor. Bu nedenle yarın ilçe SGK'ya gidip bu konuda bilgi isteyeceğim.

Benim amacım diğer rahatsızlıklarıda yeniden rapora geçirtmek. Bu olursa SGK derecelendirme de 1-4 arası bir derece vereceğine inanıyorum. Ve kesin olarak oyak ve TSK dayanışma Vakfından da maluliyet yardımı alabilirim diye düşünüyorum.

Sgk ile görüştüm. TSK Sağlık Yönetmeliğine göre emekli olacağımı ilettiler. Ne varki şu an için o rapora yani diyabet, boyun ve bel fıtığı, astım hastalıklarını ekleyemeyeceklerini kararı beklemem gerektiğini söylediler. Karar sonucu benim TSK Dayanışma Vakfından yardım alabilmem için 1-4 dereceler arasında kararla malulen emekli olmam lazım. Büyük bir ihtimal bu olmayacak. İtiraz edip verilen dereceye diğer hastalıklarıda göndereceğim. Sonuç ne olur bilmiyorum. Ancak bizim işler 4-6 ay sürüyormuş. Şu an beklemedeyim.

Üst Alt