Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004'te 5 yıl süreli ve 2015'te başka hastaneden aldığım raporların farkları!?

Jozefim

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
2004'te %50 oranında 5 yıl süreli rapor aldım. 2015'te de BAŞKA BİR ŞEHİRDEKİ BAŞKA BİR HASTANEDEN %60 oranında süresiz aldım başka hastaneden.
.
2004 yılında aldığım yüzde 50 ve 5 yıl kontrol süreli raporu hiç bir yere vermedim. İşe de normal yolla yani KPSS yoluyla normal memuriyete girdim zaten.
.
2015 te aldığım yüzde 60 süresiz raporla vergi indirimi hakkından yararlandım.
.
ancak iş emekliliğe gelince MEMURİYETE GİRİŞTEN ÖNCE alınan rapor önemli olduğu için,
yüzde 50 ve 5 yıl süreli raporum esas sayılacak.
.
Ancak 5 yıl kontrol SÜRELİ bir rapor ve bu raporumu 2004'ten sonra yenilemedim..
.
sormak istediğim bir kaç soru var..

1- geçmiş yıllarda süreli alınan ve yıllar içinde yenilenmemiş süreli raporlar erken emeklilik için geçerli mi?

2- 2004 te bana verilen yüzde 50 oranlı ve 5 yıl kontrol süreli raporu yenilemedim. neredeyse 13 14 yıl geçmiş. Emeklilik imkanımdan yararlanmak için raporu şimdi yenilemeli miyim? yoksa süreli rapor ile 5400 gün ile erken emekliliğe başvurabiliyor muyum?

3- engellilik oranı formulüne göre benim yüzde 60 ve süresiz almam gerekiyor. Nitekim 2015 te süresiz ve yüzde 60 aldım. Benim gibi aynı hastalığa sahip 2 3 arkadaşım var onlar da değişmez şekilde yüzde 60 ve süresiz rapor almışlar. Bu noktada Hastaneye "GEÇMİŞE DÖNÜK" düzeltme başvurusu yapılır mı?

4- Birden fazla hastaneden rapor almam halinde herhangi bir kanuni aykırılık yapmış olur muyum? yaptırımı var mı?

5- Vergi indirimini 2015 te aldığım raporla,, erken emeklilik başvurusunu 2004 te aldığım raporla yapacağım.
böyle bir ikililik sorun yaratır mı ?

2004'te aldığım süreli raporun varlığını geçen hafta öğrendim. Hatırlamıyordum öyle bir raporumun olduğuna. Meğer varmış..

Üst Alt