Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004'te memur oldum. Ne zaman emekli olabileceğim?

reciss

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
80
beyler bndede %55 rapor var. 3.11.2004 tarihinde memur olarak işe başladım. Ne zaman emekli olcam Malülen Emekli olamıyoruz anladığım kadarıyla. ve Raporumuzdan kaynaklanan emeklililkte maaş düşüyormu ben şuan 1600 maaş+700 ek ödeme alıyorum. Artı emekli olunca yaştanmı oluyo yıldanmı onu anlamadım. Hem maaş hem ikramiyeye en erken ne zaman kavuşucam.. teşekkürkler

reciss;

engelli olarak mı işe başladın yani işe başlamadn önce raporun varmıydı eğer öyleyse benim bildiğim kadatıyla devlet memuruysan eğer..yaşa rapor oranına bakılmaksızı 15 yılı doldurursan emekli olursun 10 yıl olmuş 5 yılın var..maaşın 1250 civarı olur..malulu emekli olabilirsin eğer alacağın yeni rapor 55 üstü olursa ama malul de daha düşük maaş alırsın bidahada çalışamazsın..yanlışım varsa düzeltin..ama memurken engelli olduysan 18 yıl

emeklilik

Benimki biraz karışık Doğuştan genetik mutasyon varmış bnde ama haberimiz sonradan oldu yani 2012 yılında rahatsızlandığım için... yoksa nerden bilelim çok geç kalmışız 2013 yılında 3 ameliyat oldum bütün böbreküstü bezleri tiroid paratiroid boyun lenfleri çıkartıldı. tümör heryere yayılmıştı. Zor temizlediler öyle ilaçlarla yaşıyoruz şimdilik günde 10 tane ilaç :))) 3 ayda bir kontrol yayılma varmı yokmu diye ...sonrada yıl sonunda gittim rapora başvurdum. % 55 çıktı

o zaman siz 16 yılı doldurmanız lazım..rapor tarihi önemli

CEVAP: Aşağıda yer alan değerlendirme, 1 Ekim 2008 tarihinden önce Devlet Memuru olarak göreve başlamış kişiler açısından yapılmıştır.
Bu konu 3 başlıkta ele alınabilir.

• Birincisi engelli olarak göreve başlanması durumu;
  • İkincisi göreve girmeden önce özür olmasına rağmen engelli olarak göreve başlanmaması;
  • Üçüncüsü, göreve başladıktan sonra malul olma durumu;
1- Engelli olarak göreve başlanması durumu;
En az % 40 oranında engelli olması nedeniyle göreve başlayan Devlet memurları için en az 15 hizmet yılı çalışma süresi olduğunda emekli olunabilmektedir. 15 hizmet yılının içerisine sigortalı veya Bağ-Kurlu süreler de dahil edilmelidir. Ancak emekli olunması için Devlet memuru olarak çalışırken müracaatın yapılması gerekmektedir. Yaş şartı aranmamaktadır.
Bu durumda bulunuyor iseniz; 15 hizmet yılınız var ise emeklilik müracaatınızı yapabilirsiniz.
2- Göreve girmeden önce özür olmasına rağmen engelli olarak göreve başlanmaması;
İlgili sağlık birimlerinden alınacak olan sağlık kurulu raporları,Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Kurulunca incelenmektedir. Bu raporlar neticesinde çalışma gücündeki kayıp oranı;
- % 50 - % 59 arasında olması durumunda en az 16 yıl,
- % 40 - % 49 arasında olması durumunda en az 18 yıl,
hizmet süresinin aranmaktadır. Yaş şartı aranmamaktadır.
Bu durumda bulunuyor iseniz; yeni sağlık kurulu raporunuzun Kurumunuz tarafından Sosyal Güvenlik Kurumuna gönderilmesi gerekmektedir.
3- Göreve başladıktan sonra malul olma durumu;
Göreve başladıktan sonra malul olma durumunda, sağlık kurulu raporlarının Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Kurulunca incelenmesi gerekmektedir. Sağlık Kurulu, malul durumunuzu kabul ederse, bu durumda 10 yıl hizmetin olması kafidir. Malullük aylığı bağlanacağını değerlendirmekteyiz.
Bu durumda bulunuyor iseniz; yeni sağlık kurulu raporunuzun Kurumunuz tarafından Sosyal Güvenlik Kurumuna gönderilmesi gerekmektedir.

emeklilik

Mühendis yazdıklarına baktımda 3. maddeye giriyorum sanırım raporu işe girdikten sonra aldım .
3. maddede 10 yıl diyor abi

senin bahsettiğin 2. madde galiba

Valla ha 15 ha 16 sıkıntı olmaz neyse az kaldi 6 yil sonra emekliyiz ins :)

İlk memur olduğunda % 40 ve üzeri raporun olduğu için, 3.11.2004 + 5400 gün hizmet süresi ile erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabileceksin.

Üst Alt