Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 Bağkur girişim, 2007'de felç oldum. Malulen emekli olabilir miyim?

seyithan

Üye
Konular
58
Reaksiyonlar
0
26 Aralık 2010 Güncel:

slm arkadaşlar gecen şubat ayında malulen emeklilik icin başvuruda bulunduğum bagkur malül olduguma karar verdi ve aylık tahsis talebinde bulunma mı söylediler.

şimdiden tesekkur ederim.

Evet, askerlik borçlanmanı yapıp primlerini 1800'e tamamladığında (başkasının bakımına ihtiyaç duyar düzeyde işgücü kaybın olduğu için 10 yıl sigortalılık şartını beklemeksizin) malulen emeklilik talebinde bulunabilirsin.
En son sigorta priminin yattığı sigorta müdürlüğüne malulen emeklilik için başvuracaksın. Seni hastaneye sevk edecekler. Hastane raporu düzenleyip kuruma gönderecek, kurum bölge sağlık kuruluna iletecek, Kurul değerlendirecek ve maluliyeti onaylayacak. Ve malulen emekli olacaksın.

sevgili raman72 benim de 1300 gunum var ben bagkurluyum askerligimide borclanıp yatırıp 1800 gunu tamamlarsam malulen emekli olabilirmiyim trafik kazası sonucu omurilik felciyim seviye c6c7

Eğer bakıma muhtaçsanız,hizmet yılınıza bakılmadan 1800 prim günü ile emekli,bakıma muhtaç değilseniz 10 yıl hizmetiniz olması şartı ile malulen emekli olabilirisniz.

arkadaslar bende bagkura emeklilik icin bas vuracam şuan 354 tl prim yatırıyorum. askerlik borclanmamı yapacam askerlik borclanmamı yaparsam şubatta 1800 gunum oluyor ve malulen emekli olabilirmiyim. c6c7 servikal yani omurilik felciyim daha oncede yazmıstım ama aydınlatıcı bir bilgi alamadım bu konuda beni aydınlatacak bilgilendirecek arkadaslara şimdiden tesekkur ediyorum.

Bir sorun olmadan malulen emekli olabileceksin...

ne kadar maaş alırım... ?

arkadaslar bu gun askerlik borclanması icin bas vurdum ve 15 ay askerlik icin 3500 tl cıktı.bu parayı yatırınca 1800 gun primle bagkurdan malulen emeklilik icin bas vuracam en son yatırdıgım prim 300 tl acaba bu durumda emekli olursam ne kadar maaş alırım.bu konuda bilgisi olan arkadaslar yardımcı olursanız sevinirim.bu arada omurilik felciyim c6c7

askerlik borclanması

arkadaslar dün askerlik borclanmasını yaptım ve 15 ay 450 gün 3500 tl tuttu
parayı yatırdım.
1800 günüm oldu ve salı günü malulen emeklilik icin başvuracam

allah kısmet ederse ve sorun cıkmazsa emekli olacam

soykankaan hayırlı olsun inşallah sorunsuz emekli olursun

arkadaslar dün malulen emeklilik icin basvurum la ilgili bagkurdan bir evrak geldi.evrakta nerde ve ne kadar askerlik yaptıgım ve hastane epikrizi istenmişti.bu evrakları tamamladım bugün bagkura verdim umarım olumlu bir sonuc en kısa zamanda gelir...

yılbaşında maaş farkı olurmu

slm arkadaşlar gecen şubat ayında malulen emeklilik icin başvuruda bulunduğum bagkur malül olduguma karar verdi ve aylık tahsis talebinde bulunma mı söylediler.

sizden ögrenmek istediğim şu; yılın son günleri talebte bulunursam ocak ayında aylık bağlanmasımı yoksa ocak ayında muracatta bulunupta aylık bağlanması , ile mi daha yuksek aylık alabilrim

Bunun bi farkı olmaz...

Yalnız, sen zaten malulen emeklilik için başvurmamış mıydın? Neden şimdi "başvurabilirsiniz" diyorlar onu anlamadım!?

malülen emeklilik icin başvurmuştum malül oldugumu ispatlamam 11 ayımı aldı. şimdi kafama takılan bagkurda her yıl 31 aralıkta basamak yükselir bende bu hafta icinde maaş tahsis formunu yatırırsam bir basamak düşük olarak emekli olurum yoksa ocağın ilk haftası maaş tahsis formunu verirsem bir farkı olurmu acaba

Ocak ayında başvur o zaman. Aklında soru işareti kalacağına...

Lütfen rapor sürecini detaylıca yazar mısn buraya? İlk hangi tarihte ne için başvurdun sgk'ya? Hastane sevkleri ve aldığın rapor oranlar? Kurumun itirazları? vs.vs.vs. Bunları yazar mısın. Başvurdğun ve rapor aldığın tarih emekliliğin de başlangıcı sayılmalı. Onun için sorıuyorum. Gerekirse dava edersin bağkuru.

seyithan; bu zamana kadar bekledin burda yılbaşına 4 gün kaldı. yerinde olsam şu 4 günü de beklerim. nasıl olsa emekliliği hakketmişsin... tercih senin..

sırası ile yaptıgım tüm işlemler bunlar umarın aydınlatıcı olur.
1-malulen emeklilik icin bagkur müdürlügüne başvuru ve hastaneye sevk tarihi. 10.02.2010
2-sevk edildigim hastanede muayene tahlil ve tetkiklerin yapılması ve heyete giriş tarihim.. 13.04.2010
3-ara karar geldi ve benden bir fakülte hastanesinde ilgili doktorları tekrar dolaşmam ve muayene olmam istendi tarih. 24.08.2010
4-sevk edildigim fakülte hastanesinde ilgili doktorlara muayene ve tetkiklerin yapılması ve evrakların tekrar bagkura verilme tarihi. 02.11.2010
5-bagkurdan malul olduguma ve maaş tahsis formunu doldurup bagkura başvurmam gerektigi söyleyen karar tarih. 22.12.2010

arkadaşım önemli şeyler gerek senin emeklilik süren başlamış ve sen rapor aldığın tarihten itibaren emekli olman gerek

maaş tahsisi icin 2 ay oldu daha bir sonuc cıkmadı

malulen emeklilik başvurum bitti ve 2 ay oldu maaş tahsisi icin başvurmam hala bir ses seda yok acaba daha cok beklermiyim.

maaş bağlanma bu kadar sürermi

arkadaşlar 5 ayı gecit maaş tahsisi icin başvuralı hala maaş baglanamadı.bağkur il müdürlüğünü her aramamda sistem yok diyorlar.bana yardımcı olursanız sevinirim.

Sistem yok da ne demekmiş yahu! BİMER kanalıyla başvurunuzun ne aşamada olduğunu öğrenmeye çalışın bence.

daha önceleri bimere yazdığımızda cevap geliyordu şimdilerde her gün yazsamda bimerden bir cevap bir ses seda cıkmıyor.

Üst Alt