Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 raporum ile vergi indirimi ve emeklilik mümkün mü?

Mustafaszr

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba bu konuda cok cahilim affınıza sığınırım. Benim 14/04/2005 tarihli %40 engelli raporum ve basbakanlık engelli kartım var süresiz yazıyor.engelli raporumdada kontrol süresi 00000 yazıyor.

İlk defa bu konulardan haberdar oldum yasım 37 ve emeklilik için basvurabılıyormuyum sgk girişim 2003 hastalığım aort ve pda

Şimdi yeni rapor alsam cok düşürüyorlarmış. Bende yeni rapora basvurmadan eski haklarımla basvuruda bulunabılırmıyım.
Doktoro gittim rapor yenileteyım diye yeni sisteme gore 10 20 alırsın dedi. Ama eski raporlarım süresiz beni bağlayan birşey varmı.

Bana ne olur bir yol gosterebılırmısınız?

Otobus indirim kartına bıle basvurmamıs biriyim.elimde 2005 yılı aslı gibidir ısllak imzalı raporum ve basbakanlık kartım var %40 engelim

yeni yönetmelikle oran düşüyorsa eski haklarını kaybedersin...

eski raporla emekli olamazsınmevcut haklarını korursun rapor oran düşüyorsa sakın bulaşma

Mustafaszr

Emeklilik için soruyorsan yeni sisteme göre emeklilik zor doktorun dediğine göre,,,

Öncelikle cevap için cok teşekkür ederim. Benim bunu netleştirmem için ne yapmamı önerirsiniz.yani raporum gercekten düşüp düşmediğini nasıl anlarım.sonucta işlem baslatırsam düşebilir dimi.raporu yenilemeden once nasıl öğrenebilirim.

Size raporumu yolluyorum bakabılır mısınız: https://i.hizliresim.com/qj8tct5.jpg

Mustafaszr
Ben 4 ay önce engelli raporumu aldım ve 3 ay öncede vergi indirimi için başvuruda bulundum. İlk olarak vergi dairesine gittiğimde memur bana raporun yeni tarihli mi? diye sordu. Sonrasında düşününce, ankaradaki maliye sağlık kurulu artık sağlık sistemine tc numaranı yazınca aldığın raporda sonra olduğun muayene ve görüntüleme yöntemleri de tahlikklerin de v.b. hepsini bir anda görebiliyorlar internetten.
Senin E-Nabızında raporun tetkiklerin varsa belki olabilir ama yoksa mecbur yeni rapor alacaksın. 2018 yada 2019 da yönetmelik değişti raporlar artık minimum oranda veriliyor. Hatta raporun e-devlette görünmüyorsa artık iett kartı bile alamassın.

Eski benımki gorunmuyor e devlette ama basbabakanlık engelli kartım var süresiz iett için alıyor olmam lazım oda yok bende ondanda almam lazım birde ben maası net üzerinden alıyorum benım vergi indirimine basvurmamın bir manasınyok dimi ?

O zaman üzülerek yazıyorum senin raporun artık pek geçerli değil istanbulkart dahi alamazsın. Vergi indirimi çok cüzi miktarda maaşa yansır bunun dışında gerçek amacı emekliliktir. Yani emekli olmak istiyorsanız vergi indirimi alırsınız başka bir işe yaramaz.

ipeksi

emeklilik için de 37 yasındayım 25 yıl doldurup basvurmayı dusunuyorum suan 19 yıl olmus 6 sene sonra gidip basvursam ama işte karsımıza kim bilir neler cıkacak.Engelli oranından emekli ederler mi
Sonucta sakat işci olarak çalıstırılabılır diyor.

Mustafaszr

Benim yorumlarımı dikkate al sen kardeşim

yeni rapor almadıkça eski rapor geçerlidir... Kanunda yazıyor

bir de iett kart sorun yaşamaz...kimlik kartın geçerlidir

rapor oranın düşmemeli asla şayet düşerse tekrar söylüyorum sakın bulaşma

eski raporlar e-devlette gözükmez e-barkdlu 2020 agustos ayı ile yeni yönetmelik sonrası çıkan tüm raporlar barkodlu ve e-devlet üzerinden gözükmektedir...Bunun öncesi sadece e-nabız sistemne dahil edilir ya da ettirirsiniz lütfen yanlış bilgi vermeyelim...

3 ay önce vergi indirimi aldığım için yazıyorum tekrar. Vergi dairesine gidip 2005 tarihli ıslak imzalı raporun ile başvuruda bulun olduki memur kabul etti Ankara sağlık kuruluna gönderdi? Maliye sağlık kurulu henüz 1 yıllık e-devlette görünen sağlık raporlarını dahi sistemde eksik tanı gerekçesiyle geri gönderirken şansın fazla olmaz diye düşünüyorum. Çünkü 2005 yılında sistem yoktuki tetkiklerin, tahlillerin yüklensin. Vergi dairesindeki memurda sadece sağlık raporunu teslim alıyor, başka belge kabul etmiyor. Raporunda yazan kadar tetkiklerine de bakıyorlar. Kısacası güzel kardeşim beyhude hayallere girmeyin. Raporunuz gitse bile 2 hafta sonra yeni rapor diye geri gelecek. Yeni iett engelli kartı aldım gişedeki görevli artık e-devlette görünmeyen raporlar geçerli değil dedi. 444 2 161 numarası arayıp teyit edebilirsiniz. Marto lütfen bilmediğiniz konularda insalları boş hayellere sevk etmeyin.

[h=1]'''Malülen emeklilik için sevk edilen hastaneyi seçebilir miyim?''' paylaşımını okumanızı tavsiye ederim orada @hakanurak sgk nın eski raporları kabul etmediğine dair paylaşımda bulunmuş.[/h]

Mustafaszr

O raporla hak edilmiş bir vergi indirim hakkınız yoksa, vergi indirimi kazanmak için başvurduğunuzda 2005 tarihli raporu kabul etmez ve yeniden hastaneye sevk ederler. Orada da Sakatlık Oranı Cetveli'ne göre oran belirlenir.

OturanBoğa

Onuda bilmiyorum ama 2 ay once işyerımden muhasebe müdürüm benı aradı nustafa sen engellimisin kartın varmı dedı telefondan yolladım vergi indirimi oluyormus dedı bırnyolla bakım dedı sonra aradan bır zaman gecınce sordum abi işe yaradımı oldumu dedım evet oldu dedı. Maas konusuna gelince biz net aldığımız için bize yansıyan bırsey olmadı onemli değilde sırketımin faydasına olsun tarafındayım ben .fakat vergı indirimi dediğiniz sey o şeymi acaba ben indirim oldugunu nerden gorurum. Anlarım ya ben cok yabancıyım boyle seylere ihmal etmişim yıllarca. Benim süresiz yazan raporumu güncellemem lazım 2005 cok eski ve oranım 40 oldugu için bunlsr kesın düşürür. Bunun bir çaresi olmalı verdiği hakları geri neden alır ki. Boyle bır hakkı olabılırmı?
Bana 2005 te verılmıs ve sureklı diyor saglık raporumda sürekli. Ben oranımın dusup dusmeyecegını nasıl ogrenırım. Ve rapor yenılemede suresız olanlara sadece yenıleme yapmaları gerekmızmı .haklarımdan olmamak için hep kaçacakmıyım

Mustafaszr
Müdürün seni kandırmış kardeş o iş öyle olmuyor. Raporun düşer belki yükselir bunu gideceğin hastane heyetinden başkası bilemez. Öyleki hastaneler arasında bile rapor oranlarında farklar oluyor. İlla alacam diyor isen sana tavsiye vereyim, öncelikle rahatsızlıkların ne ise onlarla alakalı tetkiklerini devlet hastanelerinde mutlaka yaptır. Görüntüleme olur tahlil olur her ne gerekiyorsa. Ama mutlaka devlet,araştırma veya üniversite hastanesinde olsun başka kabul etmiyorlar. Sonra bu tetkiklerini yaptırabiliyorsan aldığın hastaneden heyet randevusu al, engelli heyet bankosu olur her hastanede orada kayıt yaptırırken mevcut tetkiklerinle eski raporunuda memura ver. Memur muayene olduğun doktorun görecek şekilde ayarlıyorlar. Sonrada heyete gir. Tamamen dürüst olmalısın çünkü doktorlar senden daha iyi biliyorlar rahatsızlığının neler yapabileceğini. Sonra puan kırabilirler. Allah kerim belki düşündüğünden daha iyi olur.

İpeksi Hem yanlış bilgi ver hem de bir de yağ gibi üstte çık, belli ki okumada anlam zorluğu yaşıyorsunuz size tavsiyem biraz kitap okumanız...

@Mustafaszr

Mustafa Bey

1-eski raporunla sakat statüsünde işci olarak çalışmaktasın yeni rapor almadıkça devam edersin
2-yeni rapor alırsan oran düşerse tüm haklarını kaybedersin 2020 ağustos yönetmeliğinde yazıyor
3-doktorun oran düşer demiş bu işlere bulaşma (tanıdık yok ise,iyi bir strateji uygula)
4-2005 yılında alınmış rapor ile vergi indirim hakkı elde edemezsin bunun için bağımsız ayrı bir rapor istenir sgk dan ve raporun kullanım amacı vergi indirim olmalıdır.

size tavsiyem tanıdık doktor olmadıkça yani %40 almaya çalışmayın oran düşer eski rapor geçersiz olur malesef.

Bir diğer tavsiyem ise belii yıllarda yönetmelikler değişiyor değişebilir de ben 2 kere yaşadım ben indirim belgesi alamadığım zaman olmuştu...

Kendi yaşadıklarımdan bir kesit paylaşayım size 2005 te işe başladım sakat işci statüsünde vergi indirim için 2007 yılında başvurdum yeni rapor aldım %60 rapor almama rağmen ankara maliye sadece ön yazı şekilnde rapormu %14 olduğunu söyledi ve yararlanamadım indirimden, aradan 7 yıl sonra yönetmelik değişti tekrar başvurdum 2014 te%45 rapor aldım maliye onayladı... 2014 den beri aktif vergi indrimim var 3 yıldan az bir süre sonra emekli olacağım kısmetse sizin gibi yüzlerce insana yazmışımdır yönlendirmişimdir mağduriyet nedir iyi bilirim.

Uyanık ve akıllı olun haklarınızı koruyun burda çok bilgili insanlarda var bilgisiz insanda var...

ara ara farklı hastanelerin heyet doktorlarına ulaşmaya çalısp bilgi alın elinizdeki raporla ben %40 veririm diyen olursa yardımcı olmasını rica edin..

Vergi indirimi para işidir ve zor iştir sancılı iştir bu iş strateji ister özellikle sizin durumda olan insanlar bu yorumlara göre hareket edebilirler.

@marto1
''[FONT=sans-serif]size tavsiyem tanıdık doktor olmadıkça yani %40 almaya çalışmayın oran düşer eski rapor geçersiz olur malesef.'' bu nasıl yönlendirmedir. resmen şaibe karıştırabiliyorsan yap diyorsunuz. Lütfen yazdıklarınızı yayınlamadan bir kez daha okuyun yada hiç yazmayın fikirleriniz ve bilirkişiliğiniz de sizde kalsın. [/FONT]

ipeksi
Koca adam nye kandırsın benı. Şirketın bır kısmının sahibi bizde boyle 3 engelli arkadas daha var. Adam oldu dedi. Belki tanıdıkları vardır suresız basbakanlık kartımla halletmiştir. Veya benım bahsettiğim sey vergi indirimide olmayabılır. Dedim y bu konularda. İlk defa haberdarım. Yıllarca saglammgibi çalıstık.adamın benı kandırmadaki amacı ne olabilirki.
Sonucta olmadı demesi onun menfaatine 😊

marto1
Cok teşekkür ederim. Benim bu konularda baya blgilenmem lazım ama dedıklerinizi anladım raporu yenleyebılırsem güncel bır halde rahat ederım %50 50 sansım var anladıgım.

Yardım rica ediyorum.

Merhaba
7 yaşımda aorttan ameliyat olmustum.ve suan 38 yasındayım
2005 yılında süresiz raporum var %40
Tabı rapor eski ama sürekli bende emekli vs.. olmak istiyorum
Gecen özel hastaneye kalp için muayene oldum.
Kalp kapakçıgımın birtanesıde yokmus yeni öğrendim
Her neyse Ef 66 cıktı. Ben suan kurula gitsem rapor tarıhı yeniletmek için % kaç verirler
Kalp kapakcıgı 1 i yok
Aort ameliyatı oldum 7 yasında acık kalp

Yanı rapor için basvuracagım ama kazanılmıs haklarım gidermi dusuk verırlermı. Verirlersede mahkeme yolu var mı sonuc olumlu olurmu ?

google a "kalp kapakçığı olmaması için engel oranları" yazmanız yeterli
balthazard formulüne görede hesaplarsınız

Arkadaşlar vergi indirimi ile emekli olma hakkını kazandım Fakat işyeri benden emekli olur yazısı istiyor bunumda SGK vermiyor ne yapmalıyım Yardımlarınızı bekliyorum

Keşke rapor aldıktan hemen sonra vergı ındırımıne basvruda bulunsadın nıye bunca sene bekledın kı.?bende 8 yasımda kalp amelıyatı olmustum 2005 yılında % 40 vermıslerdı, yıne aynı yıl ıcerınde ankara malıyeden onaylanıp geldı o tarıhlerde bu işler bıraz daha kolaydı sankı şuan bıraz daha ınce eleyıp sık dokuyorlar, elındekı 2005 tarıhlı eskı rapor ıle vergı daıresıne gıdıp vergı ındırımı şansını dene olmazsa yenıden rapor almayı denersın 3 ay once bır arkdasım 36 yasında kapakcık amelıyatı oldu sonrasında % 70 oran verdıler ankara malıye % 55 dusurup onaylamıs

Hocam prim gün çalışma yılı tamamlandın mı?

biraz daha detay ver yardımcı olalım

Evet prim güm 5800 yıl 18 Tamam Sadece işyeri emekli olur yazısı istiyor bunu alabilirmiyim

Hiç bilmiyorduk ki böyle mevzuları bunca sene normal statüde çalıştık. Keşke dediğin gibi ozaman basvursaydım .normalde süresiz verilen rapora tekrar rapor ve engel oranı dusurme hukukada aykırı değilmi kazanılmıs hak geri alınamaz bılıyorduk

Oyazılanları bir anlasam

2005 den bu zamana kadar 50 defa yasa değişti malesef çıkan her yenı yasada engellılerın mevcut haklarını sureklı tırpanladılar yanlış bılmıyorsam 2008 yılına kadar olan raporlar ile erken emeklı olmak için vergi indirim yazısı olması şart sen bu zamana kadar vergı ındırımı basvurusu yapmadığın için 2005 tarıhlı eskı raporu malıye kabul etmez yenı rapor ıster hastaneye sevk eder 2005 yılından bu zamana kadar da hastalık oranları degıstı eskısı gıbı % 40 veya emeklı olmana yarayacak bir oran alabılırsen ozaman işin olur onun içinde doktorlara uygun bir dil ile derdını anlatmaya çalış yoksa erken emeklılık hayal olur

Elındekı 2005 tarıhlı raporun suresız olması erken emeklılıkte malesef tek başına yeterli değil vergı ındırımı de olması şart, vergi indirimi dediğimiz de raporun ankara yuksek malıye kuruluna gidiyor orada kurul hastanenın verdıgı rapor oranını gereklı gordugu taktırde dusurebılıyor veya aynen onaylıyor ondan sonra kazanılmış hak oluyor ıstersen elındekı rapor ıle malıye ye basvuru yap ama kabul etmeyeceker yenı rapor için tekar senı hastaneye sevk edecekler...

soneracar59

Cok güzel açıklamısın tesekkur ederim saygılar
İşimiz sanki mevcut iktidarın değişmesine kaldı

Üst Alt