Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 senesinde aldığım sürekli raporum yenilenirken oranı düşürüldü!?

Egeli11

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Benim 2005 yılında %45 oranında rapor aldım ve raporda sürekli diye yazıyor fakat bu rapor eski tarihli dediler ve yenilemem gerektiğini söylediler sonra tekrar muayene oldugumda raporumu % 32 ye düşürdüler ve vergi indirimi alamıyorum bana ilk verilen üzerinde sürekli ibaresi olan rapor iptal edilebilirmi bana verilen bu hak benden geri alanabilir mi? yardimcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

Bu süreçte hastalığınızın oranı mı değişmiş? Raporu yenilenenizi hangi kurum istedi? Yazılı bir tebligat vb. var mı?

Hastalığın nedir

Son düzenleme:
Emekli yeni olacaktım günüm ve yıl olarak doldurdum vergi başkanlığına başvurdum oradan söylediler bu raporun tarihi eski diye sürekli ibaresi oldugunu söyledim ama yinede kabul etmediler hastane ye başvurdum onlarda yeni raporu ilk %24 verdiler itiraz ettim bu kezde %32 lik rapor verdiler Rahatsızlıgımdada düzelme yok aksine anjiyo oldum ona ragmen şimdi emekli olamıyorum ne yapmam gerekiyor şimdi cok zor durumdayım

Yok hayır bana raporun eski tarihli dediklerinde anjiyo için hastaneye başvurmadan benim Rahatsızlıgım nörolojik sol tarafta ben %45 lik raporumu yenilemek için başvurdum fakat yeni raporu %24 verdiler bende bunun üzerine itiraz ettim ve yükselsin diye anjiyo oldugumda belirttim sonrasında %32 verdiler benim anlayamadığım bana 2005 yılında verilen %45 lik raporum sürekli ibaresi olmasına ragmen iptal edilebilirmi bu hak benden geri alanabilir mi? Bununla ilgili ne yapabilirim? Cimer yazı yazdım hastaneye muayene olun dediler zaten bende onun üzerine gittim hastaneye cok zor durumda bırakıldım.

Daha önceden vergi dairesinden vergi indiriminiz varmıydı varsa sürede konulmamışsa hicbir sorun yok

Daha öncesinde vergi indirimim yok raporum da sürekli yazdıgı için daha öncesinde başvuru yapmamıştım şimdi günlerim doldu başvuru yaptım ama sürekli yazmasına rağmen tarihi eski dediler kabul etmediler eski hakkı mı yani %45 lik hakkımı nasıl arayabilirim ne yapabilirim?

Bu %45 lik rapor bana 2005 yılında verilen bir hak bu hak benden geri alınması dogrumu.

Egeli1 konu şimdi anlaşıldı keşke o raporla zamanı da vergi indirimi alsaydınız bi tek size degil uygulama herkese aynı esi raporları kabul etmiyolar malüm bu şubat 20de engelliler oranı dereceler degişti gecmiş olsun işiniz zor

Çok saçma değil mi ama 2005 tarihinde de olsa benim raporunda sürekli yazıyor nasıl eski tarihli oluyor mahkeme yoluyla hakkımı arasam hakkımı geri alanabilirmiyim acaba?

Anlayabilmek adına soruyorum. Sürekli bir rapor var ve vergi indirimi veya emeklilik hakkına başvurmadık. Yeni kanun yayınlanınca tekrar rapor almadan esri raporla başvuru şansı kesinlikle verilmiyor mu? Yeni raporun oranı düşükse mahkeme süreci sonucunda karar ne yönde olur?

Egeli 1bunu forumdaki yetkili arkadaşlar mahkeme davasını iyi bilirler rapor sürekli kabul etmiyolar tabiki hak yemek

Evet 2005 yılında verilen %45 lik sürekli ibaresi olan raporum var emeklilik için başvurdum fakat eski tarihli dediler ve yenilemem gerektiğini söylediler sonra tekrar muayene oldugumda önce %24 itirazım sonrasında %32 verdiler ve vergi indirimi alamıyorum bana ilk verilen üzerinde sürekli ibaresi olan rapor iptal edilebilirmi bana verilen bu hak benden geri alanabilir mi mahkeme kararıyla hakkımı geri alanabilirmiyim acaba?

Egeli1
Vergi indirimi için en son Mart 2013 tarihinde yayınlanan yönetmeliğe uygun rapor talep ediliyor, 2013 ten önceki raporlar kabul edilmiyor.
Bu raporla 2013 tarihinden önce vergi indirimi almış olsa idiniz o zaman kazanılmış hak olurdu ve sorunsuz olarak emekli olabilirdiniz.
Tabi yargı yoluna her zaman başvurabilirsiniz.

Raporunda sürekli yazıdıgı için vergi indirimine başvurmadım o zaman böyle birşeyle karşılacagımı bilmiyordum mağdur oldum yargıya başvursam nasıl Bi sonuç alırım bilmiyorum ama yapılan cok yanlış birşey önce bana bu hakkı ver sonra geri al.

Hakkınızı arayın. başhekimle konuşun
Zaten en son imzayı o atar

hastane
O tarihten bu yana özür oran cetveli kaç defa değişti, bir çok rahatsızlık için verilen oranlar düşürüldü. Hastane ile, başhekimle çözülecek bir durum yok ortada.
Arkadaş yargıya gitmek isterse sadece sürekli olan raporunun vergi dairesi tarafından kabul edilmediği argümanıyla gidebilir. O da gidebilir diyorum, illa ki kazanır değil.

Özür oran cetveli degişse bile bu eskiyi kapsamaması gerekmiyormu bu çok saçma hakkı ver sonra kanun degiştir geri al ben bana özel birşey yapılsın demiyorum hakkım geri istiyorum kim bilir kaç kişi var bu durumda yazık çok magdur ettiler beni ve benim gibileri şuan ne yapabilirim bilmiyorum ama araştıracagım teşekkür ederim arkadaşlar.

Egeli1
Yanlış anlamayın lütfen, zırt pırt cetvel değiştirip engelli insanları bir günde sapasağlam ilan edenleri asla savunmuyorum. Sadece yukarıda yazan arkadaşa hastanenin ve başhekimin yapacak bir şeyi olmadığını belirttim.
Onlar da yasa ve yönetmeliklere uymakla mükellefler.

Yanlış anlama değil herkes düşündüğünü söylüyor yardımcı olmak için herkese teşekkür ederim ama yapılan cok yanlış birşey bundan sonra ne yapabilir ona bakıcam yargıya başvuracam galiba nasıl Bi sonuç cıkar bilmiyorum hayırlısı inşallah.

Vergide kullanamazsın sadece

Üst Alt