Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 sigorta başlangıcı ve %55 raporla ne zaman emekli olabilirim?

polencafe

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
1
Öncelikle saygı ve selamlarımı sunuyorum.

Ben 05.10.1977 doğumluyum, % 55 engelli raporum var ama vergi indirim belgem yok.
Bağkur başlangıcı : 11.08.2005 Prim: 1770 gün
Ssk başlangıcı : 19.04.2010 Prim : 1800 gün
Halen ssk lı olarak çalışıyorum.

Hangi şartlarda ve ne zaman emekli olabilirim.

Tekrar saygı ve selamlarımı sunuyor teşekkür ediyorum.

polencafe
3. derece vergi indirimi aldığınızı varsayarsak yani %55 raporunuzun aynen onaylandığını 20 yıl 4400 gün görünüyor emeklilik günü
yapmanız gerekenler
1)raporunuz eski tarihli ise kabul etmeyebilirler
2)vergi indirimi için vergi dairesine başvurup kabul etmiyorlarsa yeni rapor sürecini halletmek ve maliyeden vergi indirimi almak
3)sonra sgk dan emeklilik yaklaşınca 1yıl falan kalınca hizmet birleştirme yapmalısın
aksi takdirde elindeki raporun emekliliğe faydası olmaz bi an önce vergi indirimini al bence burası Türkiye her an her şey değişebiliyor

[FONT=Tahoma][FONT=inherit]- 06.08.2003 tarihinden sonra ilk defa sigortalı olmuş sakatlık derecesi:[/FONT][/FONT][FONT=Tahoma] [/FONT][FONT=Tahoma][FONT=inherit]I. Derece Sakatlık (%80-%100) olanlar [FONT=inherit]15 Yıl Sigortalılık süresi 3600 Gün[/FONT][/FONT][/FONT][FONT=Tahoma][FONT=inherit]II.Derece Sakatlık (%60-%79) olanlar [FONT=inherit]18 Yıl Sigortalılık Süresi 4000 Gün[/FONT][/FONT][/FONT][FONT=Tahoma][FONT=inherit]III. Derece Sakatlık (%40-%59) olanlar [FONT=inherit]20 Yıl Sigortalılık Süresi 4400 Gün[/FONT][/FONT][/FONT][FONT=Tahoma][FONT=inherit]Şartları yerine getirenlere aylık bağlanır.[/FONT][/FONT][FONT=Tahoma] bülent beye sormuşsunuz ama ben bilgim dahilinde cevap vereyim ilk önce vergi muafiyini almanız gerekiyor sonra 2005 de sigortalı olduğundan 20 yıl 4400 prüm gününe tabisiniz 11.08.2005 20 yıl ekle 2025 yılı olur 11.08.2025 yılı bu süre içindede 4400 günün olacak ssk bağkuru giriş tarihi olarak kabul ediyor[/FONT]

manel ve hilal72 bilgiler için teşekkür ediyorum.

Ama kafama takılan şu :
BağKur'da vergi indirim belgesi şartı yok diye biliyorum. Bu raporla BağKur'dan emekli olabilirmiyim? Olursam kaç yılda ve ne zaman ayrıca kaç yıl önceden BağKur'a geçmem lazım.

polencafe

Bağkurlularda vergi indirim belgesi alabiliyorlar. Gelir Vergisi ödeyen bağkurluları kastediyorum

Hizmet birleştirmede son 7 yıla bakılır. 3,5 yıldan 1 gün fazla olan kurum dikkate alınır. (yarıdan fazla)
günler eşitse son kurum dikkate alınır.

polencafe

Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise emeklilik de o statüde gerçekleşir. Sizde en son 1800 gün ssk olduğu için emeklilik de ssk statüsünde olacaktır.

Üst Alt