Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 sigorta girişi ile ne zaman emekli olabilirim?

ömererdem

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
ben 16.08.2005 de sigortalı işe giriş yaptım 2.898 prım var sgk emeklılık sıtesıne baktıgımda 3600 gunu doldurmama 6 ay 1 yıl 26 gun var dıyo ben 4000 gun dıye bılıyorum eger emeklı olma hesaplamasını yapan bır arkadaş varsa söylesin sevinirim ( aslında en guzelı sgk gıtmek lazım ama sızlere bir danışmak isterim)

Defterdarlıktan elde edilmiş sakatlık indiriminizin derecesi belirleyecek emeklilik kriterlerinizi (6, 12 ya da 18 numaralı kriter):

2008_oncesi.PNG

Engelli emeklilik

16.08.2005 den 18 yaşından beri sigortalıyım 17.03.2014 te sosyal güvenlik kurulu bana 10 senen 16.08.2015 de emeklilik işlerinin olabileceğini söyledi.

Siz bu konularda tavsiyeniz nedir.

vergi indirimin var mı? varsa onaylanan oranın nedir?

10 yılla yani malulen emekli olacak galiba.
Rapor ORANI %60 ve üzeri olabilirse.

Emekli olabilir.

İlk sigortalı olduğunuz tarihte maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak işgücü kaybı yoksa
ve/fakat bugün maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak işgücü kaybı varsa
aynı zamanda 10 yıllık sigortalılık süresi ve 1800 gün prim de tamamsa
malulen emeklilik mümkündür. Aksi halde yukarıdaki mesajımda yazdığım üzere erken Yaşlılık emekliliği tek seçenektir.

engelli yaşlılık emekliliği

Arkadaşlar benim bir sorum olacak bilen bir kişiden cevap alabilirmiyim.....

engelli yaşlılık emekliliğinde vergi indirim raporu olsa emekliliğe hak kazana bilirmiyim

bide şöyle birşey var

16.08.2005 ilk sigorta % 80 engelli raporu 2020 emeklıyım

şartların uygunsa tabiki bagkur için vergi indirimi gerekmiyor

sigortalıyım bende bağkur yok şimdi sgk ve bana 2020 emeklılığe hak edıyorsun dedide bunları söyledilerde bende bi sizinle paylasmak istedım

benım 3200 prım var ben bunu 3600 yapcam siğortayı ödücem veyatta çalışıcam yaşlılık emeklısı

malulen emeklilik maaşı ve hesaplaması

Merhaba benim bir sorum olacak

16.08.2005 ilk sigortaya basladım raporum %82 3400 gün primim var ben kanser hastasıyım
Ben malulen- hastalık emeklilik için başvuruda bulunsam sizce ne kadar maaş baglanır acaba ?

Bilen varsa sevinirim.

ömererdem

Maaşı bilmek mümkün değil. Ama Sigorta primlerinin asgari ücret üzerinden yatırıldığını varsayarsak, bence 700-800 tl gibi bir şey bağlanır. Bu çok az. Diğer yandan erkenden emekli olup maaş almanın avantajı da var... Ben olsam, eğer emekliliğe karar vermişsem, yani çalışmak gibi bi tutkum yoksa, maddi olarak da sıkıntıda değilsem, malulen de olsa emekli olurdum.

Üst Alt