Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 sigorta girişi ve %40 rapor ile emeklilik şartlarım nedir?

ozdeneke

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ilk sigorta girişim 02.09.2005, 16.10.2014 yılında engelli olarak memur oldum. 847 gün 4a prim günü yatırmışlar sağ olsunlar :( 2460 gün 4c prim ödeme günüm var. %40 sürekli engelli raporum var hizmet birleştirmesi daha yapmadım. sizce birleştirme yaptığımda kaç yıl sonra emekli oluyorum acaba bir de bir de emekli olurken SGK dan tekrar rapor alacak mıyız? bir arkadaşım cevap verebilir mi şimdiden çok teşekkür ederim.

ozdeneke kesinlikle emekli olacağın zaman yeni rapor isteyecekler diğer tüm rahatsızlıklarını eklet çünkü daha önce aldığın oranı oran aldığın rahatsızlıkların ile yeni tarihli olarak aynı oranda alman zor olabilir mevzuat 2019 da güncellendi.

teşekkürler :( bir de emeklilik tarihimle ilgili cevap rica edecektim

@ozdeneke

1)-Sen önce hizmet birleştirmesi yapmalısın.
2)-Sonra ise kurumun aracılığı ile KAMU GÖREVLİLERİ EMEKLİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI na %40 olan raporunla birlikte ne zaman emekli olabileceğine dair dilekçe gönderip cevabı beklemelisin. Buradan cevap yazısı geldiğinde yüzde kaç raporla? kaç yıllık sigorta? kaç gün primle? "EMEKLİ OLABİLECEĞİN NETLİK KAZANACAKTIR"

Kesinlikle bu 2 sini yapmak zorundasın (Bu arada siz sonradanmı engelli oldunuz)

(Bu devirde bu maaşlarla zorda kalmadıkça sizin emekli olmak isteyeceğinizi ben pek tahmin etmiyorum. 2014 yılında olmuş 4C girişiniz 2008 EKİM den önce girişiniz olsaydı 5434 SAYILI KANUN a tabi olarak emekli olmak isterdiniz)

02.09.2023 de sigorta süren doluyor. primde 4630 olunca emeklilik hak edersin..

18 yıl sigortalılık süresi ile 4320 gün pirimle emekli olacaksınız

ilk sigortalılık tarihim 2005 yılı, memur olmadan önce engelli idim. 4a hizmeti yaparken de engelli personel olarak görev yaptım. 2010 kaza geçirme tarihim, 2014 memuriyete giriş tarihim. çok teşekkür ederim cevap için

(Gölge)
muhendis3232

teşekkür ederim

1)-Sen önce hizmet birleştirmesi yapmalısın.
2)-Sonra ise kurumun aracılığı ile KAMU GÖREVLİLERİ EMEKLİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI na %40 olan raporunla birlikte ne zaman emekli olabileceğine dair dilekçe gönderip cevabı beklemelisin. Buradan cevap yazısı geldiğinde yüzde kaç raporla? kaç yıllık sigorta? kaç gün primle? "EMEKLİ OLABİLECEĞİN NETLİK KAZANACAKTIR"

Kesinlikle bu 2 sini yapmak zorundasın (Bu arada siz sonradanmı engelli oldunuz)

Herkes birşeyler der
Son kararı KAMU GÖREVLİLERİ EMEKLİLİK DAİRE BAŞKANLIĞI söyler. NOKTA

aslında 3 tane engelli raporum var istedikleri için, engelli olarak özel sektörde de çalıştım. 2014 yılında memur oldum ve kurumuma gönderdiğim engelli raporu 2013 tarihli. iş yeri kazası geçirdiğim için mahkeme de tekrar rapor istedi, son raporum 2015 tarihli. hizmet birleştirmesi şu anda yaparlar mı acaba? e devlette emeklilik tarihim 2029 görünüyor.

ozdeneke

02.09.2005 +18 yıl sigortalılık süresi ve 4680 primle emeklisiniz. Yani 03.09.2023'te emekliliği hak ediyorsunuz.

EMeklilik zamanı geldiğinde kurum sevki ile hastaneden yeterli orana sahip rapor almanız gerekecek

bagkur.PNG

Üst Alt