Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 sigorta girişi ve %40 üzeri raporla emeklilik şartlarım nedir?

KingCrown

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Yeni % 50 engelli raporu aldım devlet hastanesinden. Raporun 2 yıllık ve süregen kronik işaretli.Ayrıca istihdam, engelli kartı ve sosyal yardım kutularıda işaretli.

Çalışamayacağı iş alanlarında ise,Uzun süreli ayakta duracağı ve ağır tehlikeli işlerde çalışamaz yazıyor.

Teşhislerim:
obezite 20
Hipertansiyon 10
Lenföem 30 puan olarak verilmiş.

Lenfödem için doktor yorumuda:Hasta her iki bacakta varis nedeniyle endovanez ablasyonu ve pakeeksizyonu uygulanmış
Sağ bacakta ileri derecede sol ayakta orta derecede ödem var. Yazmaktadır.

İşe giriş tarihim 02/2005 görünüyor 3580 gün
Fakat ilk iş başı tarihimde 09/2004 olarak sistemde görünüyor.

Bu verilere göre emekli olabiliyormuyum. Raporum devlet hastanesinden aldım sorum yaşarmıyım.

% 50 engelli olmanın nasıl bi avantajı var nelerden faydalanabiliyorum ve nasıl maddi destek alabilirim.

Ayrıca son 6 aydır bi şirketde yönetici olarak çalışmaktayım ve vergi dilimine yansıyan kesintiyi işyeri bizlere yansıtmıyor fakat engelli raporumu versem işden çıkarırlar çekincesi var ne yapmalıyım

H sınıfı ehliyet alabiliyormuyum

HAKKINIZI ŞİMDİDEN HELAL EDİNİZ UZUN BE KARMAŞIK OLDU BİRAZ.

20 Yıl 4400 primini doldurduktan sonra emekliliğe hak kazanmış olursun yani 2024'ün 9'uncu ayından itibaren bu hakka sahip oluyorsun
Çalıştığın iş yerine Raporunu vermezsen Vergi indiriminden yararlanamazsın daha da önemlisi Emekliliği hak edemezsin normal çalışan gibi görünüyorsun çünkü, korkmana gerek yok ki her iş yeri kanunen % 3 oranında Engelli Personel çalıştırmak zorunda ve sen işini dürüst yapıyorsan çekinmene hiç gerek yok bence.

Ehliyete gelince, eğer Engelli Statüsünde araç almak içinse,engelinin ortopedik olması gerekiyor ortopedik değilse en az % 90 rapor alman gerekir.

Engellilerin yararlanabileceği haklar ve haklarıyla ilgili site rehberi

Üst Alt