Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 sigorta girişi ve %42 raporla ne zaman emekli olabileceğim?

kentakili

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
%42 vergi indiriminden yararlanan birisi, meslege girdikten sonra alinan raporu varsa toplam 4400 gun prim odeyip 20 yilda mi emekli olur?
Benim sigorta 2005 de basladi, bu durumda 2025 de emekli olup maas aliyorum ancak prim gunum coktan doldugu icin ben 2025 i beklemeden maas siz, emeklilik dilekcesi verebilir miyim? Bilenlerden litfen bir cevap

kentakili
2005 girişli 3.derece vergi indirimi sahibi 4A lı çalışan evet 20 yıl 4400 prim gün sayısı ile emekli olabilir.
Maaşsız emeklilik dilekçesi diye bir şey yoktur. Ama isterseniz prim gün sayınız dolduktan sonra kalan süreyi çalışmadan bekleyebilir ve 20 yıl dolunca emeklilik başvurusu yapabilirsiniz.

Cevabiniz icin tesekkur ederim, suan arastirma asamasindayim bir doktor yakinim raporun bu civarda verilebilir dedi..bende is yerinde problemler yasiyorum hastaligim dolayisiyla bu yuzden ayrilip bekleyim dedim hep bir sorun olmasi ihtimali aklimi kurcaliyor.cunki birinin a dedigine digeri b diyor maalesef. Is isten gecmeden yaklasik maas vs de ogrenirsem yapmayi dusunuyorum.

Benim sorunum isitme ve psikolojik sorunlar..olaki ayrildim ve bekliyorum sanirim 5 sene bu sekilde beklerken sgk tekrar cagirabilir deniyor eger rapor % 40 dan assagi cikarsa ne olacak tmm kabul tekrar ise dondurseler oda olmaz bir suru sorun ile bogusmadan nasil bu isi duzgun bicimde cozebilirim.
Rapor sureli cikarsa ki ilk rapor oyle olur deniliyo forumda, her yil maliyeye gidip tekrar mi kurula gireyim suresiz rapor mu elde etmem gerekiyor bu kismini cok anlamadim.

kentakili
Psikiyatrik değerlendirme içeren raporlar genellikle süreli olmaktadır.
Süreli rapora istinaden vergi indirimi de süreli olarak onaylanırsa SGK emeklilikte genel olarak kontrol muayenesi koyar. Kontrol muayenesi sonucunda rapor oranı yetersiz olursa emeklilik iptal edilir.

Oyleyse yapmam gereken nedir ? Suresiz rapor ve suresiz vergi indirimi alana kadar ayrilmasam daha iyi...eger suresiz olursa bir iki yil sonra sanirim sgk problemi ortadan kalkar..???

kentakili
İşte orası tamamen sizin tercihinize bağlı. Gerekli bilgilendirmeden sonra gerisi bizi aşar.
Sürekli vergi indirimi alınarak emekli olunursa, usulsüzlük tespiti, ihbar, sonradan yetersiz oranda rapor alma gibi sebepler olmadıktan sonra sorun olmaz, kontrol de istenmez.

Sonradan yetersiz oran dan kasit nedir ?
Surekli vergi indirimini sgk cagirmiyor diye okudum forumda...

kentakili...hocam sgk nın kontrol a çağırma hakkı her zaman var maalesef,süreli süresiz olması bir şey ifade etmiyor..ama vergi indiriminin süresiz olması süreli olanlara ziyaden biraz daha avantaj..kolay gelsin geçmiş olsun..

Cagirsin kontrole de her sene oran degisiyor, doktor kurul vs degisiyor, ki benim sorunlarda gozle gorunur seyler degil yani organ eksikligi sakatlik vs .
Ilginc olan birsey var yada mantiksiz diyelim oran yuksek olursa garantidesin dussse bile sorun yok, oran dusuk ise hersey basina gelebilir tuhaf olanda bu.oylryse vermesinler orani % 60 dan baslatsinlar degil mi...
Ben maas almadan 5 yil beklemeyi goze almisim, kimsede bana kalk git demedigi halde istesem devleti biliyorsunuz 60 yasina kadarda calisirim ama sorunlarim insan iliskilerine yansiyor istiyorum ki daha fazla canim sikilmasin gideyim ayrilayim ve sonra hoop sgk emekli etmedigi gibi, tekrar dan meslegime donme hakkimida kaybediyorum..neyse bakalim raporu alinca tekrardan bilgilendirecegim burayi. Saolun

kentakili
Sonradan yetersiz oranda rapor alınmasından kastettiğim; sürekli vergi indirimi olsa bile başka amaçlarla rapor alırsınız ve bu da gereken oranın altında kalırsa, SGK bunu sistemden görüp sizi kontrol muayenesine çağırabilir. Çünkü SGK'nın kontrol muayenesi hakkı her zaman bakidir.
Sürekli emekli olduktan sonra, oran sınırlara yakınsa bir daha rapor işine hiç bulaşılmamalı bence.

Ufukalp ; bir daha rapor alma isini sgk istemezse kim neden rapor alsin ki ? Boyle durumlara ornek verebilir misin

kentakili
Rapor gereken durum sadece SGK mı ?
Örneğin rapor süreli ama vergi indirimi ve emeklilik sürekli olur.
Rapor süresi bitince şahıs ücretsiz ulaşım hakkından faydalanmaya devam etmek için tekrar rapor alır.
Ya da adamın raporu gerekli tanı ve ibareleri taşımadığı için ÖTV muafiyeti için geçersiz bulunur, o da ÖTV muafiyetli araç alabilmek için tekrar rapor başvurusu yapar, bu da %40 ın altında kalabilir.
Örnekler çoğaltılabilir.

Tesekkurler konuya yabanciyim yorum gucum yok fazla bu yuzden ilk etapda aklima gelmedi bunlar.ok

Üst Alt