Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 sigorta girişi ve %50 raporla ne zaman emekli olabilirim?

SaLiH53

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Bu Konu benimde kafamı çok karıştırıyor.

mesela ben 01/10/2005 de sigorta girişim 3625 gün primim var. %50 rporluyum süresiz akin kafamda şu soru va daha doğrusu kime sorsam adıgım cevap şu 20 yılı mı doldurmam gerek 15 yılımı bu sruya kimleri 20 yıl 4200 diyor kimileri 3600 15 yıl çalıa lazım diyor. bu konuyu bir türlü çözemedim anlamadımda.

şöyle bir ayrıcalık daha var bu konu ile ilgili doğuşdan rahsız olup raporu 2008 e alanlar şu kadar çaışacak bu kadar çalışcak diye
ordada hatırladığım kadarıya rapor başvuru tarihim eylül 2008 orda da ayrı bir ikilem yaşıyorum napıcamıda açıkçası bilmiyorum :)
öylece çalışıp bekliyorum hepimizin hakkında hayırlısı

SaLiH53

01/10/2005 tarihinde 18 yaşını geçmişseniz ve tam primle sigortalılık olmuşsa, emeklilik için aşağıdaki tabloya tabi olursunuz

01/10/2005 + 20 yıl sigortalılık süresi ve 4400 primle erken Yaşlılık emeklisi olabilirsiniz. 02/10/2025'de emekli olursunuz

2008_oncesi.PNG

bu kurallara emekli sandıgıda dahil dir heralde farklı bir statü uygulamıyordur heralde. ayrıca aydınlatıcı cevabınız için teşekkürlerimi ederim OturanBoğa

SaLiH53

Hayır, bu sadece 4a ssk'LI çalışan statüsünde emeklilikle ilgili. Emekli sandığı, bağkur bambaşka şartlara sahiptir.

benim son 1 yılım emekli sandığı burdan emekli olabilirsem iyi emekli sandığı bilgilerini nerde bulabilirim yada varmı elinizde onun şartları kuralları nedir.

anladım 16 yıl 4320 gün çalışmam lazım aydınlattığın için teşekkür ederim uzun zamandır kafama takılıyordu bu konu

Üst Alt