Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 sigorta girişi ve %52 raporla ne zaman emekli olabileceğim?

Özcan86

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar;

31,05,2005 yılında ssk girişim var ve yüzde 52 oranında sürekli raporum var. Acaba emekli olabilmem için hangi koşullara tabiyim bir de emeklilik için yaşı beklemem gerekiyor mu? Toplam gün sayım bu ayda yattığında 3000 gün olacak. Askerlikten muaf oldum.

Raporumu yeni aldım bunun için bu tarihten öncesini de kapsıyor mu?

Emeklilik maaşında ne esas alınıyor ve normal yollarla emekli olsaydım aynı maaşı mı alırdım acaba fark var mı arasında vergi muafiyetim olduğu için bunlar hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.

Normal emeklilikte ne kadar maaş alacaksanız erken emekliliktede aynı maaşı alırsınız.vergi muafiyetinizin olması alacağınız maaşı etkilemez.sadece sizi erken emekli etmek için işe yarar. Birde emeklilikten sonra çalışmaya devam ederseniz maaşınıza 31,50 tl ek olarak yansır.

teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için fakat ben erken emekli olabiliyor muyum bu konuda bilgi kirliliği yaşıyorum bazıları yaşı beklersin diyor bazıları malulen emekli olursun diyor. incelediğim kadarıyla 4400 ü doldurursam emekli olabilirim görünüyor doğrumudur acaba?

Özcan86
20 yıl 4400 tabisiniz

kesinlikle yaş ile alakası yok çalışma yılınız 20 yıl ve 4400 pirim doldurduğunuz an emeklisiniz kıstaslar bu engelli yaşa tabi olmadan emekli olur

saygılar

marto1 teşekkür ederim bilgi için. önümüzdeki ay 3000 gün olacak inş o zaman 1400 şafak sayıcam.

Üst Alt