Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 sigorta girişim, %40 vergi indirim hakkım var. Ne zaman emekli olacağım?

gonzo76

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
nereye yazdıysam cevap alamadım.rica ediyorum cevaplayın.
merhaba ben veysel..

13/10/1976 doğumluyum. ilk işe girişim 21/06/2005 ve özel bir bankada özürlü kadrosunda işe girdim. halende devam edıyorum. raporum %50dir (çocuk felcinden dolayı sol bacagımdan) vergı ındırımıne de 2007de basvurdum. onlar da %40 verdiler. vergi indirimi alıyorum..

1. sorum: ben kaçıncı dereceden engelliyim. ayrıca emeklılıkte hangı oran gecerlı ? rapordaki %50 mi yoksa ;vergi indirimindeki %40 mı gecerlı?

2. sorum:kaç yılda kaç pirim gün sayısıyla hangi yılda emeklı olurum?

BİR DE ŞUNU MERAK EDİYORUM.:1 ekım 2008den itibaren benden sonra giren %50 engelli 16 yıl 3700 gunde emeklı ıken ben 2008'den once gırdıgım ıcın(21/06/2005te girdim işe.) 20 yıl 4400 gunde mı emeklı oluyorum. yoksa bende 1 ekımdekı yasadan yararlanıp 16 yıl 3700 pirim gun sayısıyla mı emeklı olcam?

YANI BEN HANGI YASAYA GORE KAC YILDA,KAC PRİM GÜN SAYISIYLA KAÇ YILINDA EMEKLI OLCAM?acil cevabınızı beklıyorum.tesekkur ederım.

20 yıl 4400 güne tabisiniz....
21.06.2005+20: 22.06.2025 yılında emekli olmayı hak edersiniz...
Yeni yasa eski yasa emeklilik şartlarına ben de karşıyım ama elden ne gelir şuan bu konuyu araştırıyorum bilgi edinme kapsamında bi kaç yerden bilgi bekliyorum ondan sonra bende mahkemey gidecem bakalım sonuç ne olacak..
ayrıca şu linkte bu konuya deginmiştik..
http://www.engelliler.biz/forum/huk...mak-icin-sgkyi-dava-edebilir-miyim-hukuk.html

bu nasıl bır adaletsizlik olur anlamadım ya.ben 2005te gırdım dıye 20 yılda,benden sonra 2008de işe giren 16 yılda emeklı oluyor.bu sacma bırsey.
ama şunu söylıyım ben gecen sene bır gazetede 1 ekım 2008 le ılgılı olorak bır yazarın yazısını okudum.bu eskı ve yenı olan durumu yazıyordu.orda şunu soyledı.yenıler bu haktan yararlanırken eskılerde 20 yıl yerıne 16 yıl emeklılık talep edebılıcekler.ama kımse bunu bılmıyor dedı.yazıyı kaybettım ama o kişinin ismini bulmaya calısacam.

pekı emeklı maasım neye gore belırlenecek.ne kadar maas alıcam ben mesela?şu ana kadar ki günüm 1720 gün ve 7bin 183 tl kazanç yazıyor sskda.(100 lira vergi indirimi ve sakatlık dahıl) aylık 1490tl alan bırı ne kadar emeklı maası alır sizce?

2025 yılındaki şartlar ne olur bilinmez en iyisi ozaman hesaplanır emekli maaşı ama şuan emekli oldugunuzu varsayarsak en az 1000 diyorum enfazla 1250

1000 lıra dedınız ortalama.pekı maas hesaplamasını nasıl yapıyorsunuz?neye göre maas hesaplanıyor.
bır de ben 4400 pirim günü(12 yıl yanı) ödeyıp 8 yılda emeklılık ıcın beklıycem mı 20yılı tamamlamak ıcın?

listeye baktım ama bır sey anlamadım.neye göre hesaplanıyor bellı degıl .

4400 gun odeyıp 12 yılı tamamlayıp gerı kalan 8 yılıda çalısırsak maas artar mı yoksa calısmasak daha mı ıyıdır acaba?

Yahu daha önünde uzun bi çalışma dönemi var sen şimdiden emekli maaşı ne olur diyorsun emekli olmaya yakın hesaplatırsın...
Şimdiden acelenizi hiç anlayamadım..

emeklilikle ilgili haklarımı ve durumlarımı ögrenmeye calsıyorum sadece.

4400 pirim gun sayımdan sonra calısırsam maasımda kesıntı olur mu yoksa calısmasam daha mı ıyı dıye dusunuyorum.bır kac yıl ıste calısmayı dusunuyorum cunku.eger maasıma eksi yonde etkı ederse calısmıycam.

Çalışmanın herzaman emekli maaşına etkisi vardır..
Ben kendi fikrimi ssöylüyorum 12 yıldan sonrada çalışmaya devam edin..

Üst Alt