Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 sigorta girişim var. Böbrek nakilliyim. Ne zaman emekli olabilirim?

zekeriya1670

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar 1978 doğumluyum
1999 böbrek nakli oldum
2005 yılında işe başladım
1930 gün primim var
%80 oranınada özürlü raparu var
vergi indiriminden yararlanıyorum
acaba ne zaman emekli olabilirim
emekli olursam maaş oranı nı nasıl öğrenirim

teşekkür ederim

zekeriya1670,
1.derece vergi ind. hakkınız olduğuna göre 15 yıl 3600 güne tabisin
.../../2005 + 15 : .../.../2020 yılında emekli olabilirsin bu tarihe kadar prim ödemeni 3600 güne tamamlamaya bak. Maaşın ise yatırılan prim tutarına göre değişiklik gösterir.Şuan için en düşük emekli ssk maaşı 800 civarında..

benim sigorta girişi 1996 askerliği yatırdım 1994 e çekildi 30 eylül 2011 de emekli oldum.5469 gün ssk primle 736 tl maaş bağlandı son zamla beraber 786 oldu.ilker bey

officer yardımlarınız için teşekkür ederim ama şöyle bir durum var

10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün prim olacak var yanlışmıyım

zekeriya1670,
Siz malul sayılacak derece iken işe başlamışsınız malulen emeklilik şartlarını taşımıyorsunuz 10 yıl 1800 gün şartı ile emekli olmak için ilk işe girişte rapor oranınız % 59 ve aşağısı olmalıydı.

İlker'in dediği gibi, malulen emekli olabilmenin ilk şartı, ilk sigortalı olunan tarihte % 60 ve üzeri işgücü kaybının bulunmamasıdır. Siz ilk sigortalı olduğunuzda nakilliydiniz, şimdi de nakillisiniz. Dolayısıyla malulen emekli olamazsınız.

Erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanma şartınız da İLker'İn ilk mesajında aktardığı gibidir...

Üst Alt