Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 sigorta girişim var. Rapor alsam Bağkur'dan emeklilik şartlarım ne olur?

gimpuzmani

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba.

Bana 2005 yılında askeriyeden er erbaş olamaz raporu verilmişti ve terhis olmuştum. Eskiye dair elimde bunun dışında belge bulunmamaktadır.
2005 yılında sigorta girişli 3 yıl SSK 2 Yıl isteye bağlı bağkur ve 7 yıl kendi işyerimde çalışmaktayım yani Bağkurluyum. 4000 gün 12 yıl sigorta girişim var.
Çalışmaya başlamadan önce sağlık kurulu raporum bulunmamaktadır.
2014 yılında Kpss'ye işitme cihazı ile girebilmem için rapor almak istedim. Bana %44 engelli raporu verdiler. Yeni rapor alırsam engelli oranının yükseleceği kanaatindeyim.

Bu şartlar altında emeklilik için izlemem gereken yol nedir. İlginiz için teşekkür ederim. Saygılarımla. İ

gimpuzmani

Eğer ilk sigortalılık 2005 ise ve halen bağkur'lu iseniz (yani son 2520 primin fazlası 4b bağkur ise) emeklilik için aşağıdaki tabloya tabi olacaksınız:

bagkur.PNG

Cevabınız için çok teşekkür ederim. İşe başlamadan önce elimde raporumun olmaması bir sorun teşkil eder mi. Tekrar teşekkürler.

gimpuzmani Bağkur için emeklilik başvuru yaptığınız da sizi hastaneye yönlendirmeleri halinde alacağınız rapor oranı önemlidir. Bunun haricinde elinizdeki raporların değeri olmayacaktır zaten. Bu nedenle de sorun teşkil etmez.

Üst Alt