Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 sigorta girişim ve %40 raporumla ne zaman emekli olabilirim?

universe

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Mustafa Bey, Ufuk Bey ve arkadaşlar merhaba,
ben de kamuda çalışıyorum. bu sene 3. senem. ssk girişim ise 2005 ancak parça parça sigortam yattığı için şu an ne kadar süre bilmiyorum. eğer istersem engel durumundan 3. sene sonunda (yani bu sene sonunda) emekli olabilme ihtimalim ya da emekli olma durumum nedir? bu arada engel oranım %40 ruhsal duygusal.
teşekkür ederim

universe

Emeklilik için 5400 gün hizmet süresine tabisin kardeşim. Daha önce emekli olabilmen için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybın ve yanı sıra 10 yıl sigortalılık süresi ile 1800 gün primin olması gerek.

peki yaşı beklemem gerekir mi ? gerekiyorsa eğer, kaç yaşında emekli olabilirim?
şimdiden teşekkür ederim.

universe

Kamuda engelli statüsünde çalışıyorsanız ya da ilk memur olduğunuz tarihten önce engelli olduğunuzu gösteren rapora sahipseniz, yukarıda da yazdığı gibi, 5400 gün hizmet süresini tamamladığınızda emekli olaiblirsiniz (dayanak 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesi)
Ayrıca yaş beklemek söz konusu değil.

kafam karışık :)

merhaba Bülent Bey,

Ben ilk 2000 senesinde hastaneye yattım (bipolar). Sigorta girişim ücretli öğretmenlik yaptım sene 2005 te. Beş yıldır engelli kadrosunda öğretmenim.

2012 senesinden önce %70 engelli raporu almıştım.2012 senesinden ne kadar önce engelli raporu almıştım hatırlamıyorum. %70 engelli raporumu bulamadım çünkü.

2012 de tekrar aldırdı doktorum, %40 a düştü. 2013 te atandım. Yaşım 36.

2008 senesinden önce sigortalıydım görüldüğü üzere. Bir de 2008 den önce raporumun olması gerekli mi emeklilikte yaşı beklememem için?
Emeklilik yaşım ne olur? hizmet gün sayım ne olmalıdır? Emeklilikte yaşı bekler miyim ?

Çok sağolun.

universe

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?

OturanBoğa

A) doğum tarihim : 21/04/1982

B) ilk sigortalılık tarihi : 16/09/2005

C) 19/06/2006 tarihine kadar Ücretli öğretmenlik (4a - 506/ APHB)
2005 - 40 gün
2006 - 34 gün
22/11/2011 başlangıç (4a - APHB) 27/06/2013 çıkış (4a - APHB) (bu iki zaman aralığında farklı sürelerde farklı otellerde resepsiyonistlik)
2011 - 39 gün
2012 - 287 gün
2013 - 265 gün
25/07/2013 başlangıç (4c - 5510 S.K.) kadrolu öğretmenlik
2013 ten bugüne değin- 1744 gün
TOPLAM PRİM GÜN SAYISI : 2409
(Hizmet birleştirmesi yapılmadı.)

D) GEÇİCİ FONKSİYON KAYBINA NEDEN OLAN RUHSAL HASTALIKLAR (BİPOLAR)
C 2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen 40%

universe

(16/09/2005 +) 18 yıl sigortalılık süresi ve (ssk+4c+askerlik borçlanması vs. hepsi dahil) 4600 primle erken Yaşlılık emeklisi olabileceksin. Yani 17/09/2023'de %40 rapor alabilirsen emeklisin.

2008_sonrasi.PNG

Çok teşekkür ederim. Kolaylıklar dilerim.

Mustafa Bey Ufuk Bey

Tekrar merhaba sormak istediğim birkaç şey var
benim için 18 yıl sigortalılık suresinin başlangıcı işe ilk giriş tarihim midir? buna basit bir hesaplama ile 2005 e 18 ekleyerek 2023 mu buldunuz?

Tablodaki ilk sütun yani işe başlama tarihi, ilk işe giriş tarihinden farklı mıdır? Tabloda 6. satır mı benim için geçerli? Bu yüzden mi 4600 prim gün sayısı diye yazdınız?

Benim Raporum sürekli ibaresi içeriyor buna rağmen bahsettiğiniz 2023 yılında heyete tekrar mı girerim? yani sağlığımda iyileşme olursa Bu hakkımı kayıp etmek demek mi oluyor?

Teşekkür ederim

e devlet sorgusu

Bülent Bey merhabalar,

Öncelikle gerçekten çok teşekkür ederim, bilgiler veriyorsunuz. Allah razı olsun.

Sanırım hizmet birleştirmesini yaptırmadığım için e devlette 4C başlığı altında 25/07/2031 tarihinde emekliliğe hak kazanacağım yazıyor.

e devletteki yazı şöyle:

4C Tescil Bilgileri

Memuriyete Giriş Tarihi 25.07.2013 Toplam Gün Sayısı 2150
[FONT='inherit']Sigortalılık süresinde 18 yıla tabidir.(Maluliyet Sebebiyle) 25.07.2031 tarihinde emekliliğe hak kazanır.(emekli olabilecek yaş ve/veya tarih, sigortalının halen veya son defa 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine tabi görev yapmış olmaları durumunda geçerli olacaktır.)

bu durumda benim hizmet birleştirmesi yapmam mı gerekir. Yoksa emeklilik tarihi bu şekilde mi?

birleştirme ye gerek varsa SGK ile görüşeyim.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Şimdi bir şey farkettim ilk defa uzun vade sigorta pirimi ödenen tarih başlangıç sayılırmış. uzun vade demek 10 gün ve daha fazla demek. benim ilk uzun vade sigortam ise 2011 yılı 12. ay da 30 gün olarak yatmış... o tarihten öncekiler kesik kesik. ve 2005 ilk sigortalılık sayılmıyor sanırım...
----------------------------------------------------------------------------------------------------
peki bu durumda e devletin dediği mi doğru oluyor?

şimdiden teşekkürler.[/FONT]

Son düzenleme:
universe
Öncelikle uzun vade sigorta değil, uzun vadeli sigorta kolları. Ve tanımını yanlış yapıyorsunuz.
Uzun vadeli sigorta kollarından anlaşılması gereken sigorta süresi ya da prim gün sayısı değil.
Kapsam yönünden kısa vadeli sigorta kolları; sadece iş kazası, meslek hastalığı ve genel sağlık sigortası içerir, emeklilik sağlayan yaşlılık, malullük ve ölüm sigortalarına prim yatırılmaz.
Uzun vadeli sigorta kolları ise, iş kazası, meslek hastalığı, genel sağlık sigortası, yaşlılık, malullük ve ölüm sigortalarının tamamını kapsar. Emeklilikte esas alınan sigorta başlangıcı budur.
Bu bilgiyi, yanlışınızı daha iyi anlayabilmeniz için verdim.
Kısaca uzun vadeli sigorta kollarına tek bir gün dahi tam prim ödenmiş olsa, o tarih emeklilik hesabında sigorta başlangıç tarihi olarak kabul edilir. Sizin de ilk sigorta başlangıç tarihiniz 2005 yılıdır.
Evet hizmet birleştirme yapmadığınız için sadece 4c statüsündeki hizmetiniz görünüyor.
Hizmet birleştirme işlemi yapıldığında o ekran değişecektir.

Üst Alt