Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 sigorta girişim ve %45 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

fringe

Üye
Konular
47
Reaksiyonlar
1
merhaba,

bir konu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum.
Şimdi paronoid şizofreni hastasıyım. % 45. sağlık kurulu raporum var.Raporda % 45 paronoid şizofreni-zihinsel-süreğen ( kronik-sürekli ) yazıyor.

Şu anda, özel bir şirkettin engelli kadrosunda çalışıyorum.
Sağlık kurulu raporum ilk işe giriş tarihinden sonra alındı.
( rapor alınma tarihi: 12,12,2013 )

İlk işe giriş tarihim: 16,06,2005

Toplam ödenen prim gün sayısı: 2.552 gün. ( bugün tarihli )

Doğum tarihim: 01,10,1982

benim emeklilik şartlarım nedir? ne zaman emekliliğe başvurabilirim?
birde vergi indirimini şimdimi alayım,yoksa emeklilik tarihim yaklaştığında mı? ne tavsiye edersiniz? vergi indirimi konusunda özellikle bilgilendirir misiniz? tşk.

hakan26

İlk önce erken emeklilik için vergi indirimi almanız şart.
Elinizdeki rapor yeni yönetmeliğe göre olduğu için onu kullanabilirsiniz,sıkıntı olmaz.
O raporla 3.derece vergi indirimi alırsanız,
2025 Yılında 4400 prim gününü doldurursanız emekli olabilirsiniz.

BuTcHeR

Vergi indirimini şimdiden alayım mı? Yoksa emeklilik zamanım geldiğinde mi alayım?
Vergi indirimini şimdiden alırsam,çalıştığım şirketten aldığım maaşım da bir artış söz konusu olur mu?
ne önerirsiniz?

tşk.

Şimdiden alın vergi indiriminizi.
Maaşınızda 25-30 TL'lik bir artış olur.

tşk ederim.

anladığım kadarıyla şimdiden aldığım vergi indirimim emeklilik zamanım geldiğinde de geçerli olacak.Yani engelli( erken emeklilik zamanım geldiğinde ) 2025 yılında.Sgk veya vergi dairesi sen bu vergi indirimini 2016 yılında almışsın.Bu geçersiz, eskimiş.Emeklilik için git yenisini al falan demeyecekler.

Hayır demezler.
Vergi indirim hakkı baki kalır.
20 sene sonra aldığınız vergi indirimiyle emekli olabilirsiniz.

BuTcHeR

tşk ederim.Çok aydınlatıcı oldun..

ya aslında aklıma son bir soru geldi.
umarım kızmazsın :)

örneğin ben vergi indirimimi şimdiden aldım. % 45 engelli sağlık kurulu raporuna göre aldım.
oldu ya erken emeklilik sürem gelmeden,rapor oranım değişti..% 45 in üzerine çıktı veya altında kaldı.

o zaman durum ne olur?

çünkü sağlık kurulu raporumun geçerlilik süresi 5 yıl. ben sağlık kurulu raporunu 2013 yılında aldım.2 yıl sonra sağlık kurulu raporum yenilenecek. Ücretsiz seyahat kartı için. 2018 yılında yeni rapor alacağım.ücretsiz seyahat kartımın yenilenmesi için.

ben şuan % 45 sağlık kurulu raporuyla 3. derece vergi indirimi alsam.
sonraki dönemlerde sağlık kurulu raporumu yenilediğim de ,engelli oranım %45 in üzerine çıkarsa,vergi dairesine yeni bir başvuru yapıp yeni raporumu ibraz edip,engellilik oranım yükseldi. artık 2. derece veya 1. derece vergi indirimi kapsamındayım.Daha önceki raporum %45 idi. şuan ki sahip olduğum mevcut vergi indirimi ni eski raporumla almıştım ve 3.derece vergi indirimi verilmişti.Yeni raporuma göre dahil olduğum vergi indirimi kapsamının 1.derece veya 2.derece ye göre güncellenmesini talep ediyorum diyebilir miyim?

tşk.

İlk mesajınızda vergi indirimi almalımıyım diye sormuştunuz,son mesajınızda vergi indiriminizin olduğunu söylüyorsunuz.
Vergi indiriminiz varmı yokmu

hayır vergi indirimi almadım.
son mesajımda %45 orana göre indirim aldım diyelim,daha sonra rapor oranım değişirse,mesela yükseldi diyelim...durum ne olur onu öğrenmek istedim..

hakan26

Diyelimki %45 raporunuzla vergi indirimi aldınız ve süre kısıtlaması var.
O sürenin bitimine yakın vergi indiriminizi yenilemeniz gerekecek.
Oranınız yükselirse vergi indirimi derecenizde yükselir.
Buda daha önce emekli olmanızı sağlar.

Üst Alt