Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 sigorta girişim ve %57 raporumla emeklilik şartlarım nedir?

cem4545

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
benım sigorta girişim 10.10.2005
SGK iş günüm ise 4300.
Rapor oranım ise %57
Pirimlerim de asgariden yattı.kendi işyerinde sigortalı gözüküyorum.

Engelli emeklilik hesaplama tablosunda çok büyük haksızlık var ama Bağkur lu olursam 4 yıl daha erken emekli oluyorum.
vergı ındırımı var Bağkurdan emekli olmak istedıgım zaman vergı indiri mi ile kontrolsüz emekli ederler mi. yoksa 7 yıl bekleyıp SGK yüksek yatırsam maaş fazla alır mıyım faydası olur mu.tsk ed.

cem4545

Fazla emekli maaşı diye bir şey yok artık! Derseniz ki ben 3000-4000 tl ve üzeri prim yatıracağım, o zaman maaşınız daha yüksek olabilir.

SSK (4a) emekliliği için şuna

2008_oncesi.PNG

Bağkur (4b) emekliliği için şuna

bagkur.PNG

Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise emeklilik o statüde olur

SSK ile emekli olacaksanız elde edilmiş vergi indirim hakkı size erken Yaşlılık emekliliği hakkı kazandıracak. Eğer Bağkur'a dönerseniz, o zaman emeklilik zamanı geldiğinde sgk tarafından hastaneye sevk edilmeli ve yeni rapor almalısınız.

Temel kural şu: Ne kadar erken emeklilik, o kadar iyi. Emekli olduktan sonra sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam edersiniz...

Çok tsk ed. Ama engelli emeklilik tablosundakı haksızlığı görüyorsunuz demi.6 sene var pirimi yüksek yatırsam faydası olur insallah.

Üst Alt