Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 SSK, 2010 memur girişim var. %52 raporla ne zaman emekli olurum?

daylah

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
0
Herkese iyi forumlar.yaklasik 3000 günüm var SSK 450 kalan kısmı emekli sandığı.2005 SSK girişim var.2010 da memur oldum sizce yüzde 52 raporumla erken emeklilik mı yoksa malulen emeklilik mı avantajli?

daylah

(gün/ay/2005 +) 16 yıllık sigortalılık ve 4320 prime tabisiniz. Yani gün/ay/2021 tarihinde (ssk + bağkur + ES + askerlik borçlanması vs. toplamda) 4320 prim olduğunda erken Yaşlılık emeklisi olabileceksiniz (Günü geldiğinde %50 ve üzeri rapor alabileceğinizi varsaydım)

@OturanBoğa

Merhabalar. 2 sorum olacaktı konu ile ilgili

1- Duyduğum kadarı ile 4c( emekli sandığı ) 4a'yı ( sigorta) kesiyormuş. Açmak gerekirse mesela ben 2002 yılında işe girdim ve %50 raporum var. buna gore normal şartlarda hizmet yılı şartım 19 yıl. yanı normal şartlarda 2021 de hizmet yılı şartım doluyor. ama 2014 de memur olduğum için memurıyetten onceki sıgorta prımım kadar memurıyetten gerıye doğru gıdıp işe gırısı saptanıyor. Yani memurıyetten once 2800 gun prim var, memurıyett tarıhı 21/10/2014. 21/10/2014 - 2800 gun=2006 yılı. 2006 + 19 yıl = 2025. Bu bildi doğrumudur ?

2- %50 raporum sürekli rapor ve vergı ındırımı alıyorum. Emeklı olacagım zaman benden tekrar rapor isteme hakları var mı ?

2-vergi indiriminiz ömür boyu geçerlidir. Emekli olurken tekrar rapor çıkartmanıza gerek yok.günü geldiğinde mevcut vergi indiriminizle erken emekli olabilirsiniz. Malülen emekli olabilmek için raporunuzun %60 ve üzeri olması gerekmektedir.

MERSAULT

1- Emeklilik için (gün/ay/2002 +) 16 yıl 4300 prime tabisiniz. Yani gün/ay/2018 tarihinde ssk + bağkur + memurluk + askerli/doğum borçlanması dahil toplamda 4300 prim varsa erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabileceksiniz. AMA şu şartla ki, emeklilik günü geldiğinde en az 1261 gündür memur olmanız gerek.

2- 1 Ekim 2008'den sonra ilk kez memur olanlar emekli olurken yeni rapor çıkartmak zorundalar. Önceden elde edilmiş vergi indirim hakkı da rapor da emeklilik açısından etkisiz. ozgurmeric74

[FONT=sans-serif]@[/FONT]OturanBoğa
abi benim için emeklilik tarihi gün/ay /2005+16 yıllık sigortalılık süresi ve 2010 memuriyete girişle 3900 prim günü değilmi?

daylah

Yukarıda da yazdığım gibi, (gün/ay/2005 +) 16 yıllık sigortalılık ve 4320 prim

Bülent abi 2021 de diyelim ki %52 raporu aldım ve emekli oldum . Sonra 1 sene sonra kontrol muayenesi ne tâbi tutuldu m ve rapor oranimda %50nin altına düştü ve %40 ve üstü rapor aldım ozaman otomatik olarak 18 yıllık sigorta kılık sürerdi ve 4680 prime tâbi oluyorum herhalde .4320 primle emekli olduğum için 4680 prim günü için 360 günü isteğe bağlı sigorta primi yatirsam yine memur statüsünde emekli olabilir miyim?

abi şimde benim ilk ssk girişim 2005 ve günüm 2300

yüzde 71 vergi indirimim var

memur olsam gelecek sene (2008 sonra memur olanlar yeniden vergi indirimi alır demişsiniz) emekliliğe yakın yada o zaman diliminde tekrar mı vergi indirimine başvuru yapmak gerekiyor

ne kadar saçma bir kanun mantığım el vermedi açıkcası
çünkü memur olmasam 2008 öncesi olduğu için sıkıntı yok emekli olabiliyorum ama memur olunca ne alaka anlamadım

vergi indiri birşeye yaramıyor skolyoz 35 tl bir ek para veriyorlar maaşa başka hiç bir etkisi yok emeklilik te tekrar rapor alacaksın bu ssk bagkur içinde geçerli 2008 sonrası işe girenler

ben 2006 yılında işe girdim ve hala daha çalışıyorum ama engelli raporum 2016 yılında aldım
normal de 2008 öncesi girişim yani yeniden rapor almak gerekmiyor

ama oturanboğa diyor ki yukarıda birine 2008 yılından sonra memur olduğunuz için tekrar rapor almak zorundasınız
yani anlamadığım ben de ilerde memur olursam emeklilik zamanı gelince neden yeniden rapor almam gerekiyor ki
saçma geldi bana

memur olmasam tekrar rapor almam gerekmiyor çünkü 2008 öncesi ssk girişim var zaten

oturanBoga yukarıda ki sorunun cevabı ne olabilir size zahmet yazabilirmisisiniz

engelli memurların vergi indirimi belgesi alması zorunlu değil diye biliyorum erken emeklilik için doğrumudur..

ikitisatcı Vergi indirmi zorunlu olsa ne olur olmasa ne olur.. sonuçta tekrar rapor isteniyor ve aynı vergi indirimi gibi Ankara da son onayın alması gerekli bu açıdan bakınca pek fark yok be kardeş..

Merhaba arkadaşlar kademeli emeklilik tablosu 2008 den sonra memurlar için geçerli midir ? Cevaplamaniz dileğiyle

@Skolyoz23

anladım seni ssklısın vergi indirimin var normalde sonradan rapor almana gerek yok ssklı devam edersen şayet

fakat memurken vergi indirimin devam eder maaşa 100 tl katkısı olur sadece

emeklilikte ise tekrardan rapora gidersin veya elindeki raporuda kullanabilirsin emekli olurken elindeki raporu sgk ya gönderirsin degerlendirilir emekli olursun şu an bu konuyu bilen yok bana göre çünkü 2008 sonrasi ekpssyle memur olup daha emekli olan yok bu konu muamma da

yani anlayacagın 2008 sonrası çalışan ssk bagkur emekli sandıgının emeklilik günü gelmedi malulende engelli hakkıylada daha önceden pirimi varsa 2008 öncesi ssk dan örnegin emekli sandıgına geçerse 1261 çalışıp son kurumdan emekli olabilir

Emekli olarak çalışmak hk.

Arkadaşlar merhaba,
2 yıl önce %45 engelli raporu ve 5200(4/A) prim günüyle emekli oldum.Fakat her an kontrol muayenesi sonucunda maaşımın kesilmesi ihtimali sebebiyle, 5900 günden normal emekliliğe hak kazanabilmek için 2 yıl daha sigortalı olarak çalışmak istiyorum.EYT yasası meclisten geçerse bu şekilde 43 yaşında normal emekliliğe hak kazanacağım.Merak ettiğim şey, Sosyal Güvenlik Destek Primine tabi olarak işe başlarsam, hem emekli maaşı alıp hemde bu şekilde sigorta prim gün sayımı yükseltebilirmiyim.Eğer bu mümkün değilse, emekli maaşım kesilerek mi çalışmam gerekiyor.
Bilgi vermenizi rica ediyorum.
Teşekkürler...

daylah

Emekli olduktan sonra ödenecek destek pirimleri hiçbir şeyi değiştirmez.

hozgul

Bu durumda SGDP kapsamında değil, normal sigortalı olarak, yani emekli maaşım kesilerek çalışmam mı gerekiyor?

Teşekkürler...

daylah

O zaman emekli olmanın anlamı ne olacak? Eğer 3-4 bin TL veya üzeri ücret almıyorsanız emekli olup çalışmak daha doğru olur.

daylah...hocam emekli maaşın çok düşükse ve girdiğin işte de çok iyi maaşın varsa emekliliği bırak o işte normal emekliliğini doldur derim...ammaa 2008 sonrası çalışarak emekli maaşların da çok ama çok düştüğünü belirterek..!...emekli olup sgdp ödeyerek devam etmek bence en mantıklısı....ama tabii sen bilirsin gene de..

hozgul
deathless

cevaplarınız için teşekkür ederim.
benim derdim ilerde bigün kontrol muayenesi sonucunda emekliliğim iptal olursa ve o günün şartlarında yaşımdan dolayı doğru düzgün bir iş bulamazsam diye endişeleniyorum.eğer EYT konusu meclisten geçerse 4 sene sonra yani 43 yaşımda emekli olacağım fakat bunun için 2 yıl daha sigortalı olarak çalışmam gerekiyor ve anladığım kadarıyla bunun tek yolu emekli maaşım kesilerek çalışmalıyım.yani SGDP kapsamında bu mümkün değil sanırım.

daylah...eyt yasası için 25 yıl ve gerekli priminin dolmuş olması gerekiyor..sağlığın el veriyorsa normal yoldan yani normal emekliliğini bekle derim....ben gerçi eyt yasası için çok umutlu değilim açıkçası bu hükümet varken!...bu arada erken emekliliğin sürelimi verildi hep?...2 kere den sonra süresiz e döner büyük ihtimal...tabii site de bu konuların profesyonelleri daha iyi bilir.

deathless

sigorta girişim 1997 yani 4 sene sonra 25 yılım dolacak fakat normal emeklilik için 2 sene prim eksiğim var.EYT yasası bence bir şekilde meclisten geçip cumhurbaşkanı onayına gelecek tabi son karar ne olur bilemeyiz.benim emekliliğim vergi indirimiyle oldu ve herhangi bir tarih yazmıyordu.SGK bana, ev adresine gelen evrakta eğer kontrol muayenesi şerhi varsa tarihi orada yazar dedi fakat bana evrak felan gelmedi.bende tekrar SGK ya gidip sordum, farketmez kontrol muayenesine çağırılmadan 3 ay öncesinde eve tebligat gelir dendi.
Burada ve başka sitelerde gördüğüm kadarıyla, benim gibi ruhsal hastalıktan emekli olanların çoğunu kontrol muayenesine tabi tutmuşlar.
Bende bu ihtimalden kurtulmak için normal yoldan emekli olmak istiyorum.
Teşekkürler...

daylah

Hayır hayır, ille de kontrol muayenesi istenecek diye bir şey yok. Sigorta müdürlüğüne sorduğunuzda görünen bir kontrol şerhi yoksa kontrole çağırmadılar demektir.

@OturanBoğa

SGK yetkilisi bizim ekranımızda gözükmez, eve gelen evrakta veya vergi indirimi belgesinde yazar dedi.fakat eve bişey gelmedi, vergi indirimi belgesinde de herhangi bir tarih yok.burada okuduğum yorumlarda, birçok kişinin engelli raporu benimki gibi sürekli ibareli olmasına rağmen kontrol muayenesine tabi tutmuşlar.aynı şey benimde başıma gelecek diye endişeliyim.

Bu yüzden normal emeklilik için eksik olan 2 seneyi tamamlayıp, sonra tekrar engelli emekliliğine başvurmak istiyorum.

Bunun mümkün olup olmadığını bilmediğim için sizlerin yorumlarına başvurmak istedim.

Teşekkürler...

daylah

Normal şartlarda emeklilik geldikten sonra engelli statüsünde emeklilik istemeye gerek yok ki. Erken olmayacaksa engelli statüsünde emekliliğin bir avantajı yok.

@OturanBoğa

Şu an 39 yaşımdayım, normal emeklilik yaşım 57, fakat EYT konusu meclisten geçerse o zaman 43 yaşımda emekli olabilirim, ancak bunun için 2 yıl prim eksiğim var.

bende bunun için henüz yol yakınken 2 yıl çalışayım istiyorum.zira işkurda ki birçok ilana 40 yaş üstü başvuramıyor.ilerde birgün benimde emekliliğim kontrol muayenesiyle iptal olursa, en azından normal emeklilik için yaşımın dolmasını beklerim diye düşünüyorum.

Üst Alt