Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 tarihinde alınmış raporumla emekli olabilir miyim?

cihanlee

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
benim 2005 tarihli yüzde 59,5 ortobetik özürlü raporum var ve raporum sürekli. benim 6700 günüm var ve emekli olmak istiyorum. acaba emekli olmak için dilekçe versem yeniden beni hastaneye sevk ederlermi.

hastaneye sevk etmezler. tabiki vergi indirim hakkı aldıysanız. almadıysanız vergi indiriminden emekli olmak için başvuru yaptığınız taktirde tekrardan raporunuz gerekeceği için hastane sevki şart

2005 yılındaki raporunuz ile vergi indirim hakkı kazanmış iseniz yeniden rapor istenmez..

ben bu konularda çok cahilim, şimdi benim 18 yılı aşkın günüm var ve ben sadece yüzde 59.5 özürlü raporu aldım söz konusu olan vergi indirimi raporu almadım daha önce bunu almasam emekli olamammı..? ayrıca alamasam aldığım rapor bozulurmu..? ve benim kalbimde hafif aort yetmezliği ve hafif mitral yetmezliği ef (% 65-70 ) ... hastalığım var bunun özür derecesi kaçtır..... bana yardım ederseniz bilgilendirirseniz çok sevinirim....

vergi indirimi için defterdarlıktan sevk alacaksınız çalışıyor olmanız gerekir ayrıca tekrar rapor alacağınız içinde kardiolojide durumunuzu anlatırsınız ama alacağınız oran 10 olur sanırım

Vergi indirimi almak için defterdarlığa başvurmanız lazım: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Eğer yakın zamanda alınan raporunuz yoksa, defterdarlık sizi hastaneye sevk eder... % 40 ve üzeri raoır ve ona istinaden de 3. derece saaktlık indirim hakkı elde ederseniz, emeklilik için aşağıdaki tabloya tabi olursunuz:

2008_oncesi.PNG

Not: ssk (4a) statüsünde emekli iolacağınızı varsyarak cevap yazdım

Üst Alt