Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 tarihli rapor ile vergi indirimi alabilir miyim?

arcey

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Selam arkadalar 21 aralık 2005 tarihinde aldığım sürekli ibareli %45 rapor ile vergi indirimi için vergi dairesine başvurdum. Benden yeni yönetmeliğe göre tekrar rapor çıkarmamı istediler. Buna itiraz edebilirmiyim veya nasıl yapabilirim.

Hayır itiraz edemezsin, edersin sonuç negatif çıkar. Yönetmeliğe göre bulundugun ilin defterdarlıgına gidip, istedigin bir devlet hastanesine sevkini isteyeceksin vergi indirimi için. Heyete girip muayenelerını olduktan sonra, hastane raporunu Ankara'ya onaya gönderir, onay olduktan sonra, Ankara raporunu çalıştıgın iş yerinin insan kaynakları bölümüne gönderir.. Hastane raporu sana vermez yani... Heyet raporu ----> Ankara onay ---> calıstıgın iş yeri insan kaynakları... Aynı şekilde ben yaptırdım.

Aynı sıkıntıyı bende yaşadım daha once vergı ındırım hakkı almıstım ve uygulanıyordu 2004 yılından berı... şu an başka bır il ve başka bır iş yerınde çalışmaktayım bulunduğum defterdarlık tekrar heyete girip rapor almam gerektiği konusunda bılgılendırdı fakat ıtıraz ettım... daha oncede bu konuda forumda başlık açmıstım...
ıtiraz sonucunda o aldığınız raporun aslını bıze getırmen gerekıyor dıyor... eskı bulunduğum bolgedekı defterdarlığını aradığımdada aslını sıze veremeyeceklerını soyluyor bende aslı gıbıdır dıye yada noterden onaylatsam olmazmı dedım olur dedıler... evraklarımı ıstediğimde ıse defterdarlıkta evraklarımın olmadığını çalıştığınız yerden temın edıp bızede bıldırın dediler... :)
iş yerını arıyorum sureklı henuz bakamadıklerını en kısa zamanda doneceklerını soyluyorlar...

Anlayamadığım ve mantığımın almadığı sey şu ki... hangı donemdeyız artık TC kımlık numarasıyla herseyı takıp edebılen bır ortam ve teknolojı var iken daha once aldığınız kurumca onaylanmıs bır raporu aynı kurumun başka bır defterdalığı tekrar bu raporu yenıden almanız gerekıyor demesı...

Allah kolaylık versin herkeze ...

:( ne biçim düzen benim elimde rapor var ispatlanmış bir durum var sen git bu olmaz kanun değişti diyerek tekrar rapor al. Rapor için izin al zaten sıkıntı. Tekrar para öde. O zaman her kanun yönetmelik değiştiğinde rapor alalım. Her kurum farklı uygulama içinde. ÖMSS ye girerken rapor kabul ediliyorsa bugünde kabul edilmesi gerekmez mi. Allah hepimize kolaylık versin.
Cevaplarınız içinde teşekkürler.

arcey;

tekrar para öde derken saglık raporu için ödeme yapılmıyor

vergi dairesi beni hastaneye gönderirken verdiği yazıyı okudum ve ücreti sordum. Devlet tarafından karşılanacak mı diye. Artık bu ücreti ödemediklerini söylediler. Pzt sağlık kurulu ücreti olarak 100 tl yatırdım. Raporu üni. hastanesinden aldım.

Artık ucret alınıyor diye biliyorum bende.

üniversite yönetimi kendi başına buyruk çalışıyor döner sermaye .. engelli raporu için devlet hastanelerinde ücret talep etmiyorlar

Üst Alt