Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 tarihli raporumla vergi indirimine başvurabilir miyim?

hataylısabri

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Merhaba;Benim rapor tarihim 2005 %40 ve sürekli engelliyim aslını bulamıyorum aldığım hastaneden fotokopisi ve aslı gibidir kaşeli olan var bununla ömss sınavına girdim ve aynı bu raporla başbakanlık engelli kimliği aldım...şimdi öğrenmek istediğim ben bu raporla vergi indirimi baş vurusu yapabilirmiyim ve yine aslı gibidir kaşesiyle gitsem sorun ederlermi...:(

Raporunuzun tarihi çok eski kabul etmezler, sizi yeniden hastaneye sevk ederler.

bulunduğun yıldan 10 yıl geriye kadar kabul ediyorlar.raporun aslı olması şart.

vergi indirimi

merhaba;%40 poliosekeliyim sağ bacak zayıf ve 6cmm kısa
1993 ve 2005 tarihlerinde raporum var,
işyeri vergi indirimi almam için müracat yapmamı istedi fakat vergi dairesi yeni rapor almam gerektiğini söyledi
hastaneden bir türlü %40 alamıyorum ama işyeri ısrarla istiyor çok zordayım ne yapmalıyım :(

Bu belirttiğin rahatsızlığınla yeni hesaplamalara göre %40 yada üzerini görmen imkansız arkadaşım.Ancak başka rahatsızlıkların varsa puan alabileceğin o zaman alabilirsin belki.2007 yılında aldığım %40 heyet raporunu bile kabul etmediler yeni rapor istediler.Senin ki daha eski tarihli hiç dikkate almıyorlar..

rapor tarihleri 10 sene olmus sanırım oy üzden yeni istemişler.Eskiden %40 aldıysanız aynı durum devam ediyor ise tekrar alırsınız.Benim size önerim özel olarak,sevk olmadan raporunuzu alın.Böylece kaç puan aldığınızı görürsünüz.Zaten 0 puan almadığınız sürece rapor ücreti almamasdı gerekir hastanenin.Eğer %40 ı geçtiğinizi görürseniz,elinizle vergi dairesine teslime edersniz.

hataylısabri

İşyerin sakat statüsünde çalışmak için vergi indirim hakkının olması gerektiğini düşünüyor olabilir. Oysa böyle bir zorunluluk yok. Yani, sakat statüsünde açlışabilir ama vergi indirim hakkı kullanmayaiblirsin.
İşyerine bunu söyleyin...

teşekkürler..

teşekkürler Bülent bey ama sanırım onlarda engelli çalıştırmak avantajından faydalanmak istiyordur..deniycem şansımı

hataylısabri

2005 tarihli raporla sizi sakat statüsünde çalıştırabilirler. Vergi indirminin olup olmamasının bununla ya da işyerine bir avantaj sağlaması ile hiç bir ilgisi yok.

2005 yılında aldığın raporu kabul etmezler tekrar rapor isterler vergi indirimine

Üst Alt