Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 yılında aldığım raporum geçerliliğini koruyor mu?

İnanç1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba değerli arkadaşlar.
Ben aranıza bugün katılan bir kader arkadaşınızım. Soru sormakla ilk günden rahatsızlık vermişsem şimdiden özür diliyorum.

Benim öğrenmek istediğim geçmiş yıllarınki hariç, en son 2005 yılında sürekli ibareli %80 engelli raporu almıştım. Bu sürekli ibareli olan raporum acaba günümüzdede halen geçerliliğini koruyor mu.
Ben bu soruyu bazı bilir kişilerede sormuştum ancak ne varki iki farklı cevapla karşılaştım. Bir taraf geçerli derken, diğeri geçersiz dedi. Bunun gerçek cevabını sizlerdeki tecrübelerinizden ve uzmanlığınızdan rica ediyorum.

Saygılar sunuyorum.

İNANÇ

2006 yılında özürlü raporu yönetmeliği değişti. bu yüzden bir çok işlemde (vergi indirimi, özürlü maaşı, özürlü memurluk sınavlarına katılım gibi) yeni yönetmeliğe göre alınan raporlar talep ediliyor. sürekli ibaresi de olsa yeni yönetmeliğe göre alınan rapor kabul ediliyor. mesela ben sürekli ibareli yüzde 75 raporum varken, geçtiğimiz ay yüzde 57 sürekli rapor aldım. oranınız kesinlikle düşecektir. özürlülük oranı sistemi tamamen değişti çünkü. yeni yönetmeliğe göre bir rapor almanızı tavsiye ederim.

özel sektörde işe başlasam 2003 yılında almış olduğum vergi indirimim geçersiz gidin tekrar yenisinimi alın denilecek..

herhangi bir iş başvurusunda işe başlanması gerektiğinde eskiden (2003)alınan rapor geçersiz gidin yenisinimi alın denilecektir.

Bu ayrıntılı bilgilendirmeleriniz için size nekadar teşekür etsem azdır. Ben bu işlerde koşuşturmakta yeterli olmadığımdan yeni raporumun çıkması için bana refakat açısından yakınlarımdan en kısa sürede yardım istemeliyim. Magnesia ve Sessiz harf arkadaşlarım inanın bana gerçekten yardımcı oldunuz. Bu benim için çok önemliydi. Allah razı olsun. Çok teşekkür ederim

Vergi indirim hakkı elde edilmişse, bu hak yaşam boyu geçerlidir.

İş başvurusunda vergi indirim hakkınızın olduğunu belgeleyen yazı yeterli olacaktır. Ama kamuya başvuru yapılacaksa, o zaman yeni rapor şart.

Sayın genel yayın yönetmenim ve değerli arkadaşlar. Evet ben emekliliğimden önce 2001 yılından itibaren %70 rapor ile vergi indiriminden yararlanmaya hak kazandım
.2002 de Emeklilik müracaatımda benden vergi indirimi raporumu istemişlerdi. 4600 küsur gün ile kısa bir süre sonra emekli olmuştum.
Geçmişteki vergi indiriminden faydalanmış olmam, 2005 yılındada ayrıca çıkartmış olduğum %80 oranlı engelli raporumu yaşam boyu geçerli kılarmı? Bu ayrıntıyıda aydınlatırsanız çok makbule geçecektir

Maalesef, hukuki bir süreç işletmeden kurumların o raporları kabul etmesi mümkün değil.

Üst Alt