Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 yılında alınan %42 rapor ile ÖTV'siz araç alabilir miyim?

savas55

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar forumda yeniyim ve oldukça faydalı bilgiler mevcut.

Sorularım şu şekilde olacak benim %42 engelli raporum mevcut 2005 yılından beri. Rapor durumu sürekli ancak herhangi bir araç kullanamaz veya şu şekilde araç kullanabilir gibi bir ibare mevcut değil ben %42 engelli raporu ile bu ÖTV indiriminden yararlanabiliyormuyum ( H ehliyet veya engelli ibareli ehliyet almam gerektiğini biliyorum ) Ve % kaç oranında indirim alıyorum araştırdım ettim hep %50 civarında ötv indirimi görünüyor ve nerede ise yarı fiyatına iniyor araç ama araştırmalarımda engel oranına göre yapılacak indirim oranında bir değişiklik konusunda bilgi bulamadım yani %40 ve üzeri olduğu sürece standart bir indirim mi var.

Diğer sorum ise hali hazırda zaten B sınıfı ehliyetim var ve aktif olarak araç kullanmaktayım her türlü otomatik düz kullanıyorum bunlara engel olan bir üzvumda sorun yok. Ben bu ehliyete ki artık H sınıfı yokmuş sanırım Engelli aracı kullanabilir gibi birşey ekliyorlarmış sanırım. Bu normal B sınıfı ehliyetimi düzenlemek için neler yapmam gerekli yani engelli B sınıfı ehliyetini nasıl alabilirim.

Sanırım bu sorunları yaşamış ve aşmış olan bir çok arkadaş var forumu incelediğim kadarı ile bana detaylı bilgi verebilirseniz sevinirim.

Saygılarımla.

yeni rapor gerekli sanırsam yeni yönetmelik rapor istiyebilirler

Arkadaşlar Engelli olarak araç alma şartları 2 tip rahatsızlık için geçerli.görme engelli %90 ortopedik engelli olarak araç alabiliyor yanlış yazmadıysam

Böyle olduğunu sanmıyorum çünkü şeker hastalığı bir ortopedik engel değil ancak alabiliyorlar. Sanırım benzeri durum yaşayan olmamış ben detaylarını halledip tam olarak sonucu paylaşayım buradan.

Yeni Ehliyetler Hakkında Bilgi

Merhaba arkadaşlar;

Bu durumu yaşayan olma ihtimali yüksek olduğundan bilgi almak istiyorum. Şimdi benim aktif olarak kullanmakta olduğum B sınıfı sürücü belgem var 2005 yılından beridir mevcut. Aynı aynı yıl içinde aldığım %42 engelli raporumda var. Şimdi yaptığım araştırmalarımda ( bu arada ehliyeti yeniledim kanun gereği sorunsuz bir şekilde halen B sınıfı ehliyet sahibiyim ve aktif araç kullanıyorum) %40 ve üzeri engeli olanlar ehliyet alamaz gibi bir durum algılamaktayım. Ben b Sınıfı engelli ehliyeti almak istediğimde sanıyorum ki var olan ehliyetimden olma ihtimalim var. Bu konu hakkında doğru mu düşünmekteyim yoksa herhangi bir sorun yaşamadan B sınıfı engelli ehliyetimi alıp aynı şekilde aktif sürücülüğüme devam edebiliyormuyum çok fazla değişik söylemler var internette kafam karıştı açıkçası. Sanki başruvu yaparsam olan ehliyetimi de iptal edecekler gibi bir hissiyatım oluşuyor.

Ötv indirimli araç alabilmeniz için bir uzuv kaybı veya kullanmanızda bi kısıt gerekli ki size uygun bir araç örnek veriyorum ayakta bi kısalık olur otomatik vites araç kullanabilir der bu doğrultuda değiştirip ehliyetinizi size uygun araç alabilirsiniz veya %90 ve üzeri olur zaten o zaman ehliyete bakılmaksınız alırsınız ama yine örnek vererek söylüyorum şeker hastalığı veya guatr bel fıtığı vs gibi bi rahatsızlıktan %40-89 arası oranınız ne olursa olsun zaten engelli ehliyeti de ötv indirimli araçta alamazsınız benim bildiğim anladığım araştırdığım durum bu

Üst Alt