Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 yılında almış olduğum raporum nerededir?

mgold

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
2005 yılında almış olduğum %40 özürlü raporumu 2007 yılında vergi indiriminden faydalanmak için Ankara göndermiştim.%30 olarak geri dönüş olduğu için vergi indirimi alamadım.

Şu an bu göndermiş olduğum rapor nerededir? Nasıl alabilirim?

2005 tarihli saglık raporuna ulaşmanız çok zordur ... yeniden çıkartmalısınız. eskisini bulsanız dahi kullanamazsınız...

1999 yılında ssk dan çıkan raporu 2007 yılında Ankara dan yollanmasını sağlamıştım , bilgi edinme yasası kapsamında ssk ya raporun yılını , alındığı hastaneyi yazıp bir kopyasını istediğimi söyledim kimlik bilgilerimi yazarak onlar aslını yolladılar bana.
Ama denildiği gibi raporun kullanım süresi doldu ise kullanamayabilirsiniz .

Raporum da süreklidir ibaresi vardı neden kullanamayım? Elimde fotokopileri var.Raporumu almış olduğum hastaneden aslı gibidir alabilirmiyim?

Arkadaşlar verdiğiniz linkleri inceledim ama bu tarihler den önce alınan raporlar geçersiz olacak diye bir ifade göremedim bir de yeni yönetmeliğe göre sakatlık cetveline nasıl ulaşabilirim

forumu takip edersen bu sorunla karşılaşanlar var.. örnek : vergi dairesi (vergi indirimi için ) eski tarihli saglık raporları kabul etmiyor..

Şurayı tıklarsanız yeni sakatlık oranı cetveline ulaşabilirsiniz: sakatlık oranı cetveli

Eski tarihli raporunuz pek bir işinize yaramaz.. Geçersiz değilse bile birçok kurum arkadaşlarında dediği gibi yeni rapor ister..

Benim 2005 yılında işe giriş için almış olduğum %40 oranındaki özürlü raporumu 2006 yılında vergi indiriminden faydalanmak için deftarlık ankaraya gönderdi.Bu raporun fotokopisiyle Ömss sınavına bu rapor ile müracaat edip sınava girdim.2011 yılında vergi indiriminden faydalanmak için tekrar hastaneye müracaat edip 4 rapor aldım.

4 aldığım için ankaraya gönderemedim elimde kaldı şu anda.Özürlü memur alımlarında rapor daki özüre göre memur alınacağı söyleniyor.Yeni hastalıklarım çıktığı için geçen hafta hastaneye rapor çıkartmak için başvuruda bulundum.Daha önce bu hastaneden rapor aldığınız için şehir dışındaki devlet hastanelerinden rapor alabilirsiniz dediler.En son 4 rapor aldığınız görülmemektedir ve daha önce almış olduğunuz %40 rapor geçersiz dediler.

Oysaki rapor da süreklidir ibaresi var.Ayrıca bulunduğum ilde rapor vermeye yetkili 1 tane araştrma hastanesi 1 tane üniversite hastanesi var.

son aldığım % 34 rapor daha önce almış olduğum %40 raporu geçersiz mi kılmıştır ve memur alımlarında bu raporu geçersiz sayarlar mı? Araştırma ve Üniversite hastaneleri rapor vermeye yetkili değilmidir? bu raporu işe giriş ve özürlü haklarında faydalanmak için istiyorum isitiyorum.Vergi indirimi için istemiyorum.Biraz uzun oldu cevaplarsanız memnun olurum.

Saygılar.

Elinizde yakın tarihli % 40 rapor varsa, ne ala, her şey için kullanabilirsiniz. Daha sonra % 34 alsanız da bu önceki raporunuza zarar vermez. Ama 2005 yılından sonra % 40 ve üzeri rapor alamamışsanız, işiniz çok zor. Her kurum sorun ççıkartır ve yeni rapor talep eder.

Üst Alt