Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 yılında çalışmaya başladım. Ne zaman emekli olabilirim?

Sultan

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ben 2005 yılında çalışmaya başladım. 2. Dereceden vergi indirimi var ne zaman emekli olabilirim ? Ayrıca deniliyorya 4000 iş günü 16 yıl bu şu anlamama geliyor. 4000 gün çalışıp 16 yıl bekleyeceğim emekli maaşı almak için. Yani çalışmam gereken gün 4000 ise o günü tamamlayıp çalışmadan söylenen yıl için emekliliği bekleyebilir miyim.

Yardımcı olursanız sevinirim.

SEMA HANIM 16 YIL DEĞİL 18 YILDA 4000 GÜN PRİMLE EMEKLİLİĞE HAK KAZANIYORSUNUZ
engelliemekliliktablosu.jpg

Doğum tarihi ve ilk işe giriş gün ay yıl olarak bilgileri ...

10.09.1985 doğumluyum 23.05.2005 işe başlama tarihim

2.derece vergi ind. hakkınız olduğuna göre;
18 yıl 4000 güne tabisiniz..
23.05.2005+18: 24/05/2023 yılında emekli olabilirsiniz..

malülen emeklilik

2005 sigorta girişim var ve 2. dereceden vergi indirimi var işe girmeden önce aldığım rapor %72 engel grubu ortopedi ve görme 2250 çalışma günüm var malülen emekli olabilirmiyim eğer olma durumum varsa ne yapabilirim bilgi verirseniz sevinirim.

malulen olamazsınız.malulen emeklilik ayrı,özürden dolayı emeklilik ayrı.

Sultan,
İlk işe girdiğinizde malul derece de raporunuz olduğu için malulen emekli olamazsınız sizin için emeklilik şartlarını yukarıda yazmıştık.Başka seçeneğiniz maalesef yok .

Maalesef malulen emekli olamazsınız. İlker'İn yazdığı gibi, 18 yıl 4000 güne tabisiniz...

Üst Alt