Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 yılında girişim var. Ne zaman emekli olabilirim?

Drl85

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
SGK sayfasında ilk işe giriş 02.10.2001 yazıyor fakat o lise stajı olduğu için gün yok. Normal sigortalı 2005 yılı şubat ayında başladım ve 2014 yılına kadar kesintisiz sgk lı olarak çalıştım.
2014 yılı şubat ayından beri de memur olarak çalışmaktayım

acaba benim emeklilik yılım ve şartlarım nedir?

Drl85

gün/ay/2005 +

bagkur.PNG

ssk + memuriyet tüm primler toplanır hesaplama yapılırken

Emeklilik zamanı geldiğinde alınacak rapor oranı belirleyici olur

Ne zaman emekli olabilirim?

Öncelikle iyi akşamlar 2005 yılında özel sektöre engelli kadrosunda işe başladım 2014 yılında ise Memur olarak atandım ve devlet kadrosuna geçtim bu şarlarda hali hazırda 9 sene özel sektör ve 5 seneye yakın da kamu hizmetim var. Özel sektör 3100 gün 1750 gün kadar da kamu hizmetim bulunmakta. Engel oranım %40 acaba hangi şartlarda kaç yıl ve gün sayısıyla emekli olabilirim.

Emeklilik

İyi akşamlar benim Sigorta girişim 2005 yılı (engelli olarak) 2014 yılında da ekpss ile memur olarak atandım yine engelli olarak dediğiniz gibi e devletten hitap kısmına baktım ve 2029 yılında yani 15 yılda emekli olabileceğim yazıyor benim sorum acaba önceki sigortalı hizmetlerim bu süreden düşmüyor mu sadece memur olarak mı 15 yıl gerekli. Kederli303

Son düzenleme:
Önceki ssk hizmetinizi daha önce hizmet birleştirmesi yapmamışsanız, önceki hizmetinize ilişkin primlerini ssk dan ıslak imzalı onaylı olarak alıp, (bu şunun için gerekli oluyor sistemde her ne kadar görünse dahi sgk bizim elimizdeki kayıtlar geçerlidir diye söyler) Hizmet Birleştirmesi başvurusu yapıp müktesep hesaplayabilen bir muhasebeciye hesaplanır emekli sandığında primler 30 gün yatar ssk nız 30 günden yatmamış ise bir miktar prim farkı ödersiniz. Emekli sandığı prim ve yıl süresine ekletip kalan sürenizi kısaltmış olursunuz. 15 yıl sistemdeki raporunuz göre öngörülen süredir.Fakat bu rapor sgk tarafından onay görmüş değildir. Emekli olurken elinizdeki raporu ve ayrıca yeni Rapor ister Buradan bu kadarını diyebiliriz.

Kederli303 Memuriyet öncesi çalıştığım şirket de büyük bir şirket ve kesinlikle Sigortamda eksiklik yok hep tam yattı. Ama şuan sizin dediğiniz hitap kısmında 15 yılda emekliliğe hak kazanabileceğim yazıyor acaba birleştirme durumunda bu süre uzayabilir mi?

Drl85 Hizmet birleştirme yaparsanız değil yeni alacağınız rapor belirler. Raporun oranına bağlıdır. Raporunuz 2004 öncesi ise ve yeni Rapor engelliğinizi kanıtlar oranda çıkmaz ise 25 yıl çalışmak zorunda bile kalabilirsşniz.Yeni raporunuz belirler.

Kederli303 Engelli raporumun oranı %40 ve sürekli ki engelli olarak girdiğim için sonradan rapor almam gerekmiyor diye biliyordum ki gerekiyor ise alırım oda sorun değil. Ben o halde hizmet birleştirmemi yapayım bir bakmışsın 2020 yılında emekli olurum ☺

15 yıl Kısalmaz. Sadece kalan süreniz azalır. 2004 öncesi raporların kazanılmış hakkınız ile göreviniz başlamıştır. Ancak 2004 den önceki raporları saymıyor iade geliyor. yeniden kurula verip emekli etmezler. Kaldı ki sgk isterse zaten sevk edip Yeni Rapor isteyebiliyor.İşiniz boş yere uzamasın diye bunları diyoruz.

Kederli303 çok teşekkür ederim

Ufukalp Hocam merhabalar benim %40 vergi indirimi ile 2005 Şubat sigorta girişim var ve 2014 yılında memur olarak atandım. Geçen ay e devletten hitap sorgulaması yaptım ve emekli sandığına 15 yıl sigortalılık süresine tabi olduğum 2029 da emekli olabileceğim çıktı. Bende hizmet birleştirme dilekçesi verdim 9 yıl sgk mın düşülmesi için acaba şu şartlarda ne zaman emekli olabilirsin yazar.

Drl85
15 yılda nasıl emekli oluyorsunuz onu bile anlamadım ben.
OturanBoğa 'nın yukarıda verdiği tabloya katılıyorum.

Bende anlamadım emeklilikte 15 yıla tabidir. SGK nın onaylaması halinde ve 15 yılı doldurduğu taktirde emekli olabilir diyor. Ekran fotosunu buraya atamıyorum yoksa atardım.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Drl85
İş ciddiyete binince o 15 yıl 18 olur emin olun.

Ufukalp sağlık olsun bende 18 yıl diye biliyorum fakat benim aklımı e devlet hitap uygulaması karıştırdı. 18 yıl olursa da 2023 pek birşey kalmamış gibi ☺

Drl85
Hakkınızda hayırlısı olsun inşaallah.
Hizmet birleştirmede 4A lı süreler 4C ye aktarılırken net prim gün sayısı esas alınarak süreye çevrilir.
Esas olan sigorta süreniz değil bu sürede ödenen prim gün sayısıdır.
Örneğin bir çalışanın 5 yıllık 4A sigorta süresi vardır, ama bu sürede ödenen prim gün sayısı sadece 720 dir. Bu durumda hizmet birleştirmede 4C ye aktarılacak süre 2 yıl olacaktır.

Ufukalp Benim 2005 ve 2014 arası hiç boşluğum yok sigortam tam bu durumda olduğu gibi aktarılıyor o halde.
3082 gün sgk 4a
27.02.2014 den beri de emekli sandığı 4c

Drl85
Boşluğunuz yoksa tabi ki olduğu gibi, 360 gün 1 yıl olarak aktarılır.

E devlette yer alan hitap kısmında 15 hizmet yılına tabi olduğum yazıyor özür yüzdem %40 bu Bilgi güvenilirmidir.

Bende anlayamadım e devlette hitapa bakın dediler orda 24.02.2020 tarihinde emeklileğe hak kazanır diyo bakalım artık Şubat ayında deneyeceğiz şansımızı.

OturanBoğa sayın hocam bu kriterlerin başında " 01.10.2008 tarihinden sonra ilk defa sigorta başlangıcı olan engellilere aşağıdaki şartları sağlamaları halinde aylık bağlanır" diye bir açıklama mevcut e-devlet üzerinden bakldığında. öncesinde sigortalı olanların tam olarak durumu nedir bende anlayamadım halen.

RAYNA EBRAR

Doğrusu o sistemde ne göründüğünü bilemiyorum. Ama bu başlığa yazdığım ilk mesajda aktardığım bilgi doğrudur.

Emeklilik

2005 Şubat ayı Vergi İndirimi ve %40 sürekli engelli raporu ile sigortalı işe girdim. 2014 Şubat ayında da engelli kadrosundan Memur olarak atandım. 5200 küsür günüm var. E devlet hitap bölümü 15 yıl sigortalılık süresine tabisiniz diyor fakat ben 2008 sonrası memuriyet başlangıcım dolayısıyla 18 yıla tabi olduğumu düşünüyorum. Benim öğrenmek istediğim ben 18 yılı doldurduğum tarihte emekli olurken beni tekrar hastaneye gönderecekler mi yoksa ben mevcut raporumla emekli olabilirmiyim? Cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Kendi ozel sağlik kurumuma bu durumu sordugumda emeklilik aşamanizda vergi dairesine yazi yaziyoruz vergi indiriminin suresiz olduğu konusunda teyit yazisi istiyoruz tekrar bir muayene talebimiz söz konusu olmuyor neticede kazanilmiş bir hakkiniz var dedi. Bence sen işi garantiye almak istersen vergi dairesinden teyit yazisini bizzat kendin al ve kuruma bu belgeyle başvur, çünkü vergi dairesi yeni bir sevk talep edebilir ve bu talep yasal olmadigi icin itirazdir vs ugrasmak zorunda kalabilirsin gibi gibi.

Öyle birşey olacaksa bile onu emekli olurken almak gerek değil mi ben şuan için 3 yılım daha var diye düşünüyorum.

Yani 3 yil sonunda evraklarinin arasinda bu teyit yazisi da bulunsun.

Yinede ben bu teyit yazısını bir araştırayım. Teşekkür ederim.

Drl85

Memuriyeti 1 Ekim 2008 ve sonrası olan engelliler emekli olacakları zaman kurum sevki ile hastaneye gidip yeni rapor alacaklar. Var olan raporları da vergi indirim hakları da onları emekli etmeye yetmeyecek.

Üst Alt