Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 yılında iş kazası geçirdim. % 92 raporum var. Malulen emekli olabilir miyim?

talip232

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bana bazı konularda yardımcı olmanızı rica edyorum..ben 2005 yılında iş kazası gecirdim.. Işyeri o yıldan beri sigortamı ödüyo yaklaşık 2500 pirim günüm var %92 raporum var malülen emekli olabilirmiyim..ve sürekli iş görememezlik geliri alıyorum emekli olursam iş görememezlik maaşım kesilirmi...iş yerinden malülen emekli olmak icin cıkış yaparsam kıdem tazminatı alabilirmiyim

Malulen emekli olabilirsiniz, en az 1800 gün prim ve 10 yıl sigortalılık süresi (başkasının bakımına ihtiyaç duyacak düzeyinde sakatlık varsa 10 yıllık süre aranmaz) Malulen emekli olduğunuzda iş göremezlik geliriniz kesilmez, fazla olanın tamamını az olanın yarısını alırsınız...

kıdem tazminatı ile ilgili olarak:
Sağlık gerekçesiyle çalışamaz durumda olduğunu söyleyerek işyerinden çıkışını isteyebilirsin. İşveren isterse kıdem tazminatınızı ödeyerek çıkışınızı verebilir.

Malulen emeklilik kriterlerinin olduğu gerekçesiyle sgk'dan yazı alıp kıdem tazminatı ile işyerinden çıkış alınabilir mi, bilmiyorum. Bunu SGK'ya sormak lazım. Normalde bu yazı 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 gün primle veriliyor. Maluliyette bu durum değişiyor mu, bir bilgim yok

çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz icin..şöyle bir sorun var iş yeri isterse kıdem tazminatı vermeyebilir mi...vermezse dava acma sansım varmıdır ... teşekkürler

http://www.engelliler.biz/forum/eme...len-emekli-oldum-tazminat-alabilir-miyim.html başlığında da alabileceğiniz söylenmiş, sgk'dan emeklilik şartlarınızın tamam olduğuna ve tazminat alabileceğinize dair yazı alıp işyerine vermeniz gerekiyor, işyeriniz vermezse muhattap alacağınız kurum Çalışma Bakanlığı imiş...

bu konuda yani 'malulen emeklilikte kıdem tazminatı' ile ilgili net olarak bilgisi olan arkadaşlar yorum yaparlar mutlaka...

Malulen emekli olmak istiyorum izlemem gerekn yol nedir.

Arkadaşlar 2500 prim günüm var % 92 raporum var Emeklilik için başvuru yapmayı düşünüyorum1 hafta icinde başvuru yapacaktim Bağlı olduğum sigorta istanbul Bakırköy Ama ben trabzonda ikamet ediyorum Sizlerden öğrenmek istediğim başvuru yapayimmi Basvuru icin ne yapmam gerekiyo Hangi belgeler isteniyor. ...

İlk işe başlamada malul sayılacak kadar engeli olmayanlar malulen emekli olabilirler. Trabzon Sgk ya müracaat edin gerekli bilgileri alın biz olur deriz kurum olmaz der ..

Trabzon'da bir işyerinde 10 gün sigortalı olun, böylecek malulen emeklilik başvurunuzu Trabzon'dan yapabilirsiniz.

Üst Alt