Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2005 yılında memur oldum. % 25 raporum var. Oran yükselirse emekli olabilir miyim?

Konular
3
Reaksiyonlar
0
memuriyete başlama yılı 2005 ve başlarken hiçbir şeyim yoktu. 7 yıldır calısıyorum. fakat ilerleyen yıllarda rahatsızlandım. şuan heyete girdiğimde %25 oran veriyorlar diyelim. bu oran ne zaman %40 olduğunda emekli olabilirim? emekli sandığına bağlı memurum? şuan %40 olsa yada 5 sene sonra %40 olsa hemen emekli olabilir miyim?

Sonradan sakatlanan memur olduğunuz için, ne şuan alacağınız raporun nede vergi indiriminin emekliliğinize bir faydası olmaz. Emeklilik zamanınız geldiğinde kurum tarafından hastaneye sevk edilmek ve %40-49 üzeri rapor almak ve en az 6480 gün hizmet süresini doldurmanız şartıyla emekli edilirsiniz.

Kısmet'e ek olarak: Eğer oranınız % 60 ve üzeri olursa, o zaman 10 yıl hizmet sürenizi tamamladığınızda malulen emekli olabilirsiniz.

Üst Alt